Німці обіцяють передати Україні ще один Patriot

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після переговорів з з канцлером Німеччини Олафом Шольцом 13 квітня.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом і за результатами переговорів повідомив, що в Німеччині ухвалили рішення передати Україні ще одну систему ППО Patriot.

"Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО. Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час. Закликаю всіх інших лідерів держав-партнерів наслідувати цей приклад", - зазначив Зеленський.

Президент також повідомив, що обговорив з Шольцом підготовку до майбутньої конференції з відновлення URC2024 у Берліні, а також підготовку до інавгураційного Саміту миру у Швейцарії в червні.

"Вдячний канцлеру за готовність зробити саміт максимально успішним", - додав Зеленський.

Нагадаємо, журналіст німецького видання Bild Юліан Рьопке заявив, що в України закінчилися ракети до зенітних систем ППО Patriotта Iris-T.  

ДО РЕЧІ

Ракети для таких систем ППО, як американська Patriot і німецька Iris-T, поки що не закінчилися в Україні, проте ЗСУ справді відчувають брак критично важливих боєприпасів. Вони безумовно в дефіциті. Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в коментарі виданню The Guardian, опублікованому в суботу, 13 квітня.

Росія застосовує нову тактику нападу на електростанції з використанням "до 10 або 12 ракет одночасно", оминаючи протиракетні щити Patriot та інші системи протиракетної оборони, 

"Система перевантажена. Тепер ми повинні зрозуміти, чи зможемо ми зберегти систему, чи потрібні нам додаткові системи ППО, особливо проти гіперзвукових балістичних ракет ракет, і чи зможемо ми відновити зруйновані об'єкти", - пояснив посадовець.

Заходу необхідно зрозуміти, що Росія "веде війну проти цивільного населення", зазначив Подоляк. Він також поскаржився на відсутність засудження з боку міжнародної спільноти.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.