У Краматорську дали старт соціально-реабілітаційній спортивній ініціативі

В Краматорську на базі ДЮСК «КПД» (вул. Анатолія Солов’яненка, 6-а) відбувся старт пілотного соціально-реабілітаційного спортивного проекту, який має на меті допомогти ветеранам АТО відновитися фізично й психологічно через спорт, - повiдомяє "Украінский Донбас".

У його рамках заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, чемпіон Європи 2014, 2015 років, чемпіон та рекордсмен світу 2015, 2016 років Олексій Бичков, який наразі готується до виступу на Всесвітніх іграх в польському Вроцлаві (пройдуть 20-30 липня 2017 року), провів відкрите тренування.

Серед почесних гостей, які завітали на захід, були: президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, президент Федерації пауерліфтингу України Сіражутдін Базаєв, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької обласної державної адміністрації Володимир Мицик, заступник Краматорського міського голови Наталія Чукова.

Представляючи спортивні досягнення Бичкова, Володимир Мицик зазначив, що Олексій відомий спортивній громадськості Донецької області не тільки як спортсмен, але і як успішний тренер, який виховав плеяду молодих спортсменів-пауерліфтерів: двох майстрів спорту України міжнародного класу, шість майстрів спорту України. Серед них – володарі нагород світової та європейської юніорських першостей 2016 року: Данило Ковальов, Андрій Шевченко та Микола Арсенюк.

«З упевненістю можемо сказати, що зал спортивного клубу «КПД» – це справжня кузня пауерліфтерів високого класу, досягненнями яких пишається не тільки Краматорськ і Донецька область, а й уся Україна, – зазначив Володимир Мицик. – Більше того, сьогодні Олексій приділяє увагу людям з інвалідністю та дітям соціально незахищених категорій. На даний момент кількість представників вищеназваних категорій складає 10 чоловік. Таким чином, Олексій власним прикладом демонструє, що спорт є доступним для кожної людини, незалежно від її соціального статусу, фінансового положення чи фізичних можливостей».

У якості нового напрямку тренерської роботи Олексій Бичков обрав заняття з воїнами АТО. Таким чином, спортсмен Донеччини став обличчям пілотного всеукраїнського проекту, який бере старт у Краматорську.

«Спортивному комітету України, що об’єднує неолімпійські види спорту, дуже приємно саме в Краматорську розпочати пілотний соціально-реабілітаційний проект. Його ми ініціювали разом з громадськими організаціями «Спілка ветеранів АТО Донбасу» та «Серця Кіборгів». Ідея дуже проста – ми хочемо залучити ветеранів АТО до занять спортом, тим самим полегшуючи їм адаптацію до мирного життя», – сказав Ілля Шевляк.

Почесні гості висловили сподівання, що цей проект також допоможе за участю місцевої влади покращити умови для тренувань Олексія Бичкова та інших провідних пауерліфтерів Донецької області.

«Бачачи успіхи наших спортсменів, Краматорська міська рада поставила перед собою задачу щодо відновлення спортивної матеріально-технічної бази. І в 2016 році вже було багато зроблено для покращення наявних тренувальних умов: придбане нове обладнання, зроблений ремонт у приміщенні. Сьогодні на нараді з мером Краматорська Андрієм Панковим прозвучало питання про нагальну необхідність у зміні місцезнаходження клубу, розширенні його площу. І вирішенням цього питання ми, безумовно, будемо займатися», – відзначила Наталія Чукова.

Одразу після прес-брифінгу Олексій Бичков за допомогою своїх вихованців Данила Ковальова та Андрія Шевченка провів відкрите тренування для ветеранів АТО, пояснивши правильну техніку виконання всіх трьох вправ пауерліфтингу: присідання, жиму лежачи та станової тяги.

По завершенню відкритого тренування його учасники висловили думку, що регулярні заняття спортом можуть стати для воїнів АТО хорошою компенсацією тих колосальних психологічних навантажень, які вони пройшли в зоні бойових дій.

Очікується, що після успішного впровадження цього проекту в Краматорську до його реалізації підключаться інші види спорту та регіони України. 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.