У Краматорську заплановано відкрити військовий ліцей - Павло Жебрівський

У Донецькій ОДА сьогодні відбувся спільний брифінг очільника області Павла Жебрівського, військового комісару Донецької області Олександра Сергєєва та помічника начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області Олега Ягольника.

В ході брифінгу військовий комісар Донеччини Олександр Сергєєв розповів, що у межах осінньої призовної кампанії на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України планується відправити 230 мешканців Донеччини. Як повідомив Олег Ягольник, поліція проводить здебільшого профілактичну роз’яснювальну роботу серед потенційних призовників. Що стосується покарання, то закон передбачає до 2 років ув’язнення для злісних порушників.

«Одним із основних пріоритетів сьогодні є необхідність підтримувати та популяризувати нашу українську армію», — сказав Павло Жебрівський звертаючись до представників ЗМІ.

Він розповів, що у Краматорську заплановано відкрити військовий ліцей імені Івана Сірка.

«Ставлю задачу своїй команді, щоб він запрацював вже з 1 вересня наступного року. Крім того, у селищі Красне поблизу Бахмута побудуємо Січ, де проходитимуть літні вишколи для курсантів ліцею. Цей проект спрямований на підготовку майбутніх військових», — повідомив Павло Жебрівський.

За його словами, для підтримки військовослужбовців вже ухвалене рішення про побудову у Маріуполі військового містечка для морських піхотинців.

«Мерам усіх міст Донеччини, де перебувають українські військові частини, ставлю задачу щоб сприяли створенню комфортних побутових умов для наших військовослужбовців. Крім того, дав завдання мерам міст та керівництву обласного Держгеокадастру сприяти задоволенню усіх заявок військових стосовно виділення землі. Люди, які захищають нашу державу, мають бути впевнені, що і держава їх захистить», — наголошує голова Донецької облдержадміністрації.

Джерело: "Народна Армія" 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.