У Краматорську пройшов відкритий семінар з організації допомоги постраждалим від насильства

 

В Бізнес-центрі SA&GA, в рамках міського плану заходів до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», громадська організація «Асоціація жінок «Пані» та «Благодійний фонд «Карітас Краматорськ» провели відкритий семінар «Дорожня карта ефективної взаємодії органів та установ, які задіяні в здійсненні та організації допомоги постраждалим від насильства в м. Краматорськ». 

Актуалізуючи проблему семінару, координатор багатофункціонального соціального центру «Карітас Краматорськ» Катерина Овчаренко зазначила: «За результатами анонімного опитування громадської думки, яке було проведено «БФ «Карітас Краматорськ» в листопаді 2017 р., понад 82% респондентів відзначили, що проти них хоча б одноразово спричинявся один з видів насильницьких дій або відразу декілька».

Отже, констатувала доповідач, «…проблема є, вона серед нас, просто ми її не помічаємо, хоча вона набуває статус «пандемії».

Голова ГО «Асоціація жінок «Пані» Лариса Одаренко, в свою чергу, наголосила: «Я вірю, що сьогоднішній захід не тільки відкриє 16-денну міжнародну кампанію, але й покладе початок конструктивному діалогу між структурами влади, громадськими організаціями та усіма зацікавленими жителями нашого міста».

nas2

Оскільки метою заходу організатори визначили синхронізацію дій органів та установ, задіяних в процесі допомоги постраждалим від насильства у м. Краматорськ та створення робочої моделі ефективної взаємодії, учасникам заходу запропонували роботу в чотирьох групах, відповідно до видів насилля. Представники понад 50 інституцій за допомогою фасилітаторів від ГО «Асоціація жінок «Пані» та «БФ «Карітас Краматорськ», адаптуючи свій досвід в роботі здійснення допомоги постраждалим від насильства, шукали точки дотику та напрацьовували механізми ефективної взаємодії.

Завдяки координаційній роботі ведучої семінару Світлани Саламатової, ТоР фасилітатора, Віце-президента із розвитку країн Європи та Близького Сходу Міжнародного інституту культурних справ, були створені окремі дорожні карти спільних дій для ефективного перенаправлення в разі звернення постраждалих від психологічного, фізичного, сексуального та економічного насильства. Учасники підготували план дій на 2017, 2018 та 2020 рр.

nas3

У фіналі роботи семінару розроблені дорожні карти були презентовані Заступнику директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Наталі Чуковій, Голові громадської ради м. Краматорська Світлані Чепелєвій, заступнику начальника Управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради Володимиру Страшко та представникам поліції. 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.