Депутаты Краматорска обратились к Президенту Украины

Сегодня, 26 июня, на официальном сайте горсовета Краматорска появился текст обращения депутатов городского совета в адрес Президента Украины Петра Порошенко. 

Документ, в  целом, нужный и своевременный, если бы не одно "но". По словам непосредственных участников сессии 25 июня, никакого обращения в адрес Президента депутаты... не принимали, несмотря на то, что оно, как следует из текста, сделано по их поручению.

Приводим текст документа в полном объеме и на языке оригинала.   

"Шановний пане Президенте!

19 червня поточного року Ви провели зустріч з представниками бізнес-еліти, політиками і мерами міст Донбасу. На цій зустрічі територіальну громаду м.Краматорська представляли президент ПАТ НКМЗ, Герой України Г.М.Скудар, Герой України Ю.М.Бєлобров і генеральний директор ПАТ «КЗВВ» Ю.Г.Бондар.

У ході розмови до Вас звернувся з проханням президент ПАТ НКМЗ, Герой України Г.М.Скудар. Наш шановний земляк наголосив на необхідності невідкладного розблокування серверу Краматорського відділення Держказначейства України з метою забезпечення державних виплат соціально незахищеним категоріям населення і заробітних плат працівникам бюджетної сфери нашого міста. Мова йшла про перерахування коштів і здійснення виплат хоча б за допомогою електронних банківських карток.

У присутності всіх учасників зустрічі Ви дали доручення главі Адміністрації Президента України забезпечити невідкладне виконання цього соціально важливого питання.

Ви дали слово краматорцям, що проблему виплат буде вирішено.

Нажаль, сьогодні ми, депутати Краматорської міської ради, вимушені констатувати, що Ваше доручення не виконано. Ми далекі від думки, що невиконання відбулося на рівні Адміністрації Президента України: ми впевнені, що це просто неможливо. Гадаємо, десятки тисяч пенсіонерів, соціально малозахищені громадяни, а також працівники бюджетної сфери м.Краматорська потерпають саме з вини недбайливих чиновників нижчої ланки.

Ми просимо Вас звернути увагу на наше звернення і доручити главі Адміністрації Президента України особисто проконтролювати виконання Вашого доручення від 19 червня.

Ми запевняємо Вас, що органи місцевого самоврядування в умовах, коли наше місто продовжує залишатися в зоні проведення бойових дій, роблять все можливе для забезпечення усіх сфер життєдіяльності територіальної громади. Але припинення роботи міського відділення держказначейства поставило наших співгромадян на межу соціальної і гуманітарної катастрофи. Ми, представники місцевої влади, не спроможні вирішити цю проблему самотужки, тому вимушені звернутись до Вас особисто за допомогою.

Звертаємось до Вас як до гаранта Конституції України і сподіваємось на Ваше розуміння, допомогу, на Вашу принциповість щодо наданого краматорцям слова.

За дорученням депутатів міської ради

Секретар Краматорської міської ради А.М.Борсук"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.