Інформація для пенсіонерів, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

У зв’язку з чисельними зверненнями щодо можливості переводу пенсій громадян, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції управління Пенсійного фонду України у м.Краматорьску повідомляє наступне.

Відповідно до абзацу 4 п. 1.5 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1 заява на запит пенсійної справи подається пенсіонером особисто до органу, що призначає пенсію, за новим місцем проживання (реєстрації).

Можливість подання заяви на запит пенсійної справи за новим місцем проживання через представника на підставі довіреності, не передбачена.

Для вирішення питань, пов'язаних з пенсійним забезпеченням громадян, а саме:

-  Переведення пенсії за місцем фактичного проживання (перебування);

-  Первинне призначення пенсії;

-  Перерахунок пенсії;

-  Оформлення допомоги на поховання

необхідно звертатись до органу Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання (перебування).

Документи, які необхідно мати при собі (оригінал та копія):

- Паспорт;

- Картку платника податків (довідка про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків (за наявності).

- Посвідчення одержувача пенсії (за наявності);

Крім того, якщо пенсіонер бажає отримувати пенсію через банківську установу, йому необхідно відкрити рахунок у будь-якому банку за його вибором.

Особа, яка звертається за допомогою на поховання, подає:

1. Паспорт, картку платника податків (довідка про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків;

2. Довідку про смерть пенсіонера (свідоцтво про смерть та копію) або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання.

Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську розташовано за адресою: вул. Поштова, буд. 5. (район підприємства „СКМЗ”, зупинка за вимогою „Пенсійний фонд”).

Телефон „гарячої лінії” в управлінні ПФУ у м. Краматорську (0626) 41-87-40.

Адміністрація управління ПФУ

у м. Краматорську

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.