Рекомендаціі Кабінета міністрів щодо переносу робочих днів на Новорічні свята

З метою створення сприятливих умов для святкування 1 січня – Нового року та 7 січня – Різдва Христового, а також використання робочого часу, Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про перенесення робочих днів у 2015 році» від 12.11.2014 р. № 1084-р.

Згідно з документом, керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести в 2015 році робочі дні для працівників, яким встановлено 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями у суботу та неділю:

з п'ятниці 2 січня - на суботу 17 січня;
з четверга 8 січня - на суботу 31 січня;
з п'ятниці 9 січня - на суботу 14 лютого

Тобто вихідними та святковими днями у січні 2015 року, з подальшим відпрацюванням у вищезазначені суботи, Урядом рекомендовано встановити наступні дні:

з 1 січня по 4 січня (включно)
з 7 січня по 11 січня(включно)

Такий режим роботи не стосується органів Пенсійного фонду України, УДППЗ «Укрпошта», Державної казначейської служби України та банків. Спеціальний режим роботи банків у зазначені дні визначає Національний банк України.

Водночас повідомляємо, що зазначене розпорядження має рекомендаційний характер, тому рішення про перенесення робочих днів приймається роботодавцем самостійно шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документу. Прийняте роботодавцем рішення про перенесення робочих днів змінює графік роботи підприємства, установи, організації та норму тривалості робочого часу у місяцях, в яких запроваджено перенесення робочих днів. Тому всі дії щодо надання відпусток, виходу на роботу мають здійснюватися по зміненому у зв'язку перенесенням робочих днів графіку роботи підприємства. 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.