Правила щодо в’їзду – виїзду дітей в зоні АТО

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України нагадує правила щодо в’їзду – виїзду дітей в зоні АТО.

На ділянці відповідальності Східного регіонального управління, а саме на лінії розмежування (зона АТО) в контрольних пунктах в’їзду - виїзду спостерігається тенденція до збільшення кількості відмов у пропуску дітям. Лише протягом крайніх декількох днів не пропущено 8 дітей.

Щоб запобігти подібним випадкам необхідно знати порядок перетину в контрольних пунктах в’їзду – виїзду, який регламентується наказом №415 від 12.06.2015 року «Про затвердження тимчосового порядку за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення в межах Донецької та Луганської областей». Відповідний документ розміцено на офіційному веб-сайті Служби безпеки України.

В’їзд на неконтрольовану територію дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснюється з дотриманням вимог передбачених для таких осіб Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57.

В’їзд на територію тимчасово непідконтрольну українській владі громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків здійснюється за нотаріально посвідченою згодою за наявністю одного з документів перерахованих нище:

паспорта громадянина України для виїзду за кордон;

проїзного документу дитини;

свідоцтва про народження.

Виїзд з неконтрольованої території громадян України:

які народились у 1998 році і пізніше та не змогли оформити паспорт громадянина України (внаслідок проживання у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження), здійснюється за умови пред’явлення свідоцтва про народження/копії свідоцтва про народження або будь-якого іншого документа, який дає можливість ідентифікувати таких осіб, особи (осіб), у супроводі якої (яких) громадяни України, які не досягли 16-річного віку виїжджають з неконтрольованої території, та дозволом фізичної особи;

які не досягли 16-річного віку, здійснюється за умови пред’явлення свідоцтва про народження дитини, будь-якого документа, визначеного статтею 5 Закону України "Про громадянство України" або статтею 2 Закону України "Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України" особи (осіб), у супроводі якої (яких) громадяни України, які не досягли 16-річного віку виїжджають з неконтрольованої території, та дозволом фізичної особи;

дитини, яка народилась після початку проведення АТО, та внаслідок проживання у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, їй не було оформлено свідоцтво про народження, здійснюється за умови пред’явлення будь-якого документа, визначеного статтею 5 Закону України "Про громадянство України" або статтею 2 Закону України "Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України" особи (осіб), у супроводі якої (яких) дитина виїжджає з неконтрольованої території, та дозволом фізичної особи.

Прикордонники ж роблять усе, аби подібних неприємностей не траплялося. Інформаційний матеріал знаходиться на всіх контрольних пунктах в’їзду - виїзду з питань перетину лінії розмежування.

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

water

Please publish modules in offcanvas position.