Порядок вступу на навчання до вищих навчальних закладів та ПТУ України осіб, місцем проживання яких є територія проведення АТО

Згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 21 червня 2016 року № 697 «Про затвердження Порядку прийому для здобуття вищої та професійно-технічної освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції (на період її проведення)» для абітурієнтів, які проживають на непідконтрольній території та у населених пунктах, що розташовані поблизу лінії зіткнення, створено умови для вступу до вищих та професійно-технічних навчальних закладів Донецької області.

Даний Порядок спрямований на надання права на освіту дітям, які проживають в населених пунктах Донецької та Луганської областей, визначених додатком 2 вказаного наказу Міністерства освіти і науки. Дія Порядку розповсюджується на випускників 9-х та 11-х класів, які мають документи про загальну середню освіту державного зразка, проходили або не проходили зовнішнє незалежне оцінювання, а також на тих, хто навчався на непідконтрольній території та не має документів про загальну середню освіту державного зразка, але бажає продовжити навчання в закладах освіти на підконтрольній території.

Абітурієнти мають звернутися до освітніх Центрів «Донбас-Україна», створених на базі вищих навчальних закладів області в містах Бахмут, Краматорськ, Костянтинівка, Покровськ, Маріуполь, Слов’янськ, а також на базі вищих навчальних закладів, які переміщені в інші області України (Вінниця, Кривий Ріг). Центри працюють з 01 липня до 20 вересня.

До кожного освітнього Центру прикріплена уповноважена загальноосвітня школа, де абітурієнт, який не має документу про освіту державного зразка, може пройти річне оцінювання та державну підсумкову атестацію з української мови та історії України за екстернатною формою. Результати фіксуються у довідці уповноваженого загальноосвітнього закладу про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації, яка є підставою для участі в конкурсі без подання сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників до вищих навчальних закладів) та для участі у вступній компанії до професійно-технічних навчальних закладів згідно Правил прийому. Вказана довідка діє впродовж трьох місяців і повинна бути замінена на документ про загальну середню освіту та додаток до нього.

Вступні іспити проводяться вищими навчальними закладами до 20 вересня, для вступу для здобуття вищої освіти за кошти державного бюджету – до 27 липня.

Прийом до професійно-технічних начальних закладів області здійснюється відповідно до правил прийому закладу з урахуванням особливостей, визначених Порядком.

Spisok1

Spisok2

Spisok3

Spisok4

За інформацією департаменту освіти і науки ОДА 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.