Микола Рижков більше не є Почесним громадянином Краматорська

Розпорядження про це голова військової адміністрації міста Олександр Гончаренко підписав 3 лютого цього року.

Колишній випускник Краматорського машинобудівного технікуму (1950 р.), радянський та російський політичний діяч, чинний сенатор Російської Федерації, представник в Раді Федерації від виконавчого органу державної влади Бєлгородської області”, 94-річний Микола Рижков позбавлений звання "Почесний громадянин Краматорська".

Про це повідомив у Телеграм активіст громадської ініціативи “Паперовий Фронт” Дмитро Браславський з посиланням на наданий йому владою Краматорська текст офіційної відповіді на запит.

ri2

Як повідомляється в тексті документа, рішення було ухвалено у зв’язку з дискредитацією  з боку Миколи Рижкова "...високого звання «Почесний громадянин міста Краматорська», та зважаючи, що Рижков своїми діями сприяє розколу нації, територіальної цілісності, суверенітету  та незалежності нашої Держави, в своїх виступах веде антиукраїнську пропаганду, закликає та підтримує військову агресіє російської федерації проти України".

Відомо, що звання "Почесний громадянин Краматорська" йому було надано рішенням сесії міськради 26 березня 2002 року.

У лютому 2022-го Рижков проголосував “за” введення російських військ в Україну. За це на нього у ЄС та США наклали санкції — заморозили активи та заборонили в’їжджати. 

Відомо також, що аналогічне рішення про позбавлення Миколи Рижова звання почесного громадянина міста було прийнято Торецькою міською військово-цивільною адміністрацією.

ПО ТЕМІ:  Иосифа Кобзона лишили звания Почетного гражданина Краматорска

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.