«Укрпошта» ввела в обіг поштову марку «ПТН ПНХ!»

На Донеччині новинку погасив особисто Павло Кириленко.

ВАТ «Укрпошта» до річниці повномасштабної війни росії проти України 24 лютого ввело в обіг поштову марку «ПТН ПНХ!».

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

«До річниці великої війни Укрпошта презентувала поштову марку «ПТН ПНХ!». Погашення спеціальним штемпелем «Перший день» пройшло в Києві на головпоштамті», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сьогодні спецпогашення також пройдуть у регіонах. Штемпелі тимчасово окупованих територій АР Крим, м. Севастополя працюватимуть на київському головпоштамті; штемпель Луганської області прикріплено до міста Покровськ (Донецька область).

pnh4

«Віримо, що українська поштова марка «ПТН ПНХ!» також стане пророчою. І саме у 2023 році Україна, яка є територіально меншою, проте в сотні разів більш вмотивованою, остаточно покладе на лопатки росію", – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Зокрема, графіті найвідомішого вуличного художника та політичного активіста Бенксі на стіні пошкодженої будівлі в смт Бородянка, яке зображає боротьбу двох дзюдоїстів, було обрано Укрпоштою ескізом до поштового випуску «ПТН ПНХ!». Маленький хлопчик, який відправляє в нокаут дорослого чоловіка, – алегоричний образ, це боротьба України з рф.

Тираж поштової марки – 1 500 000 примірників або 250 тисяч маркових аркушів. Номінал марки – F (відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України). Вартість маркового аркуша – 180 грн, з яких 42 грн – благодійний внесок. До марок також випущено конверт «Перший день», художній конверт, картку, презентаційну папку та рамку, тематичне худі.

«Поштова марка «ПТН ПНХ!» – благодійний випуск Укрпошти. Зібрані доброчинні кошти будуть спрямовані на гуманітарні потреби, зокрема на навчальні заклади, які постраждали від російської агресії», – додали в компанії.

***

"Новий філателістичний бюлетень від "Укрпошта" погасили сьогодні на Донеччині, - повідомив у Facebook голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

pnh2

Аркуш із шістьома марками під промовистою назвою «ПТН-ПНХ» присвячено річниці повномасштабного російського вторгнення. На марках зображено графіті Бенксі в Бородянці.

pnh3

Як маленький хлопчик на тому графіті долає дорослого дзюдоїста, так і відносно маленька Україна долає найбільшу державу і «другу армію» світу.

Ми у своїй перемозі не сумнівалися ані миті, зараз у ній вже не сумнівається весь світ. Ця впевненість — гарна тема, щоб закарбувати її в поштовій марці".

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.