В. о. начальника Олександрівського відділу Краматорської окружної прокуратури присудили 5 років в'язниці за хабар

Закриття "справи" він оцінив у 50 тисяч гривень.

Олександрівський районний суд Донецької області визнав колишнього керівника місцевої прокуратури винуватим в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 10 березня.

У 2021 році обвинувачений працював на посаді виконувача обовʼязків начальника Олександрівського відділу Краматорської окружної прокуратури. На той час розслідувалося кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки.

Прокурора звинуватили в тому, що він одержав за закриття справи 50 тисяч гривень у потенційного підозрюваного — колишнього керівника місцевої поліції, який у відставці зайнявся сільським господарством.

Передача грошей відбулася 10 вересня 2021 року перед входом до будівлі прокуратури в салоні автомобіля, після чого корупціонер був затриманий. 

У судовому засіданні колишній прокурор вину не визнав і намагався переконати суд, що нібито ініціатором отримання грошей була його колега — також прокурор. Кримінальне провадження за фактом захоплення діянки планували закрити і натомість притягнути чоловіка до адмінвідповідальності і через суд стягнути завдану шкоду. Прокурор начебто почув від колеги, що фігурант готовий відшкодувати збитки і дати «гарантії» цього. Тому сприймав ці гроші як «гарантії» для своєї колеги, взяв гроші, щоб передати їй. Крім того, обвинувачений говорив, що заявник — колишній керівник поліції і після виходу у відставку займався захопленням земельних ділянок, неодноразово потрапляв у схожі історії. Одного разу дії прокуратури завадили йому зібрати врожай із захопленого поля, тому він нібито мав причину помститися. 

Однак суд вирішив, що колишній прокурор все ж винний, а його показання спрямовані на ухилення від відповідальності і спростовуються іншими доказами.

Обставини справи підтверджуються протоколами про результати проведення негласноих слідчих (розшукових) дій. Зміст розмов не залишає сумнівів у тому, що обвинуваченому заздалегідь була відома і сума неправомірної вигоди і за які дії вона отримується.

Чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна і заборонили на 1 рік обіймати посаду прокурора. До набуття вироком законної сили він залишається на свободі під заставою в 52 тисячі гривень.

Як повідомлялося раніше, прокурора Олександрівського відділу Краматорської окружної прокуратури Олексія Коровіна, який попався на одержанні хабара 50 тис. гривень, вирішили звільнити з органів.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.