До уваги претендентів на отримання субсидії в Краматорську

Нові форми бланків Заяви про призначення та надання житлової субсидії та Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Уряд постановою від 14.04.2021 № 420 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» вніс зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (далі – Положення), які направлені на посилення адресності надання житлових субсидій.

Зазначеною постановою передбачено, що у травні 2021 р. призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) здійснюється лише після подання нових заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Житлова субсидія з травня 2021 року надаватиметься громадянам виключно у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, відкритий в уповноваженому банку.

Виплата субсидій через відділення організації, що здійснює виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання (тобто відділення «Укрпошти») можлива тільки за бажанням отримувачів субсидій, які є:

– особами з інвалідністю I групи,

– особами, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду,

– особами, які досягли 80-річного віку,

– одержувачами державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Уповноваженими банками для виплати житлових субсидій у грошовій готівковій формі є банки, визначені відповідно до Порядку відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 р. N 1231.

Який саме банк обрати визначає сам отримувач субсидії.

Для призначення житлової субсидії з травня 2021 року громадяни мають звернутися за її призначенням у травні — вересні 2021 року. Призначається житлова субсидія одному із членів домогосподарства, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), саме ця особа і подає заяву про призначення житлової субсидії і декларацію. Для осіб, які не зареєстровані, але проживають в житловому приміщенні по договору наймання/оренди житла, та внутрішньо переміщених осіб, які можуть проживати без укладеного договору наймання (оренди) житла – звертається одна із фактично проживаючих осіб.

Заява та декларація можуть бути надані особисто, надіслані поштою або надані в електронній формі через Портал Дія, офіційний веб-сайт Мінсоцполітики (https://www.msp.gov.ua/news/16214.html ) або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також інформаційні системи Мінсоцполітики (з накладенням кваліфікованого електронного підпису).

В умовах встановлення карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 закликаємо отримувачів житлових субсидій утримуватися від місць скупчення людей, в тому числі відвідування управління.

Громадяни матимуть змогу роздрукувати бланки самостійно, заповнити та вислати поштою на адресу управління звичайним або рекомендованим листом.

Ті ж громадяни, які, незважаючи на ризики, бажають особисто надати заяву про призначення субсидії, можуть, крім управління (вул. Героїв Небесної Сотні, 23), звернутися за адресами чотирьох комітетів мікрорайонів незалежно від адреси своєї реєстрації, де з 24.05.2021 року будуть вести прийом спеціалісти управління:

комітет мікрорайону № 1 по вул. Паркова, 91,

комітет мікрорайону № 4 по вул. Л. Бикова, 4а,

комітет мікрорайону № 5 по вул. 1 Травня, 4 (2 поверх),

комітет мікрорайону № 6 по вул. Центральна, 1.

Громадяни, які проживають на територіях старостинських округів (колишніх селищних рад) можуть подати документи уповноваженим особам старостинських округів за місцем проживання.

Для призначення житлової субсидії громадянам необхідно подавати:

– заяву про призначення та надання житлової субсидії;

– декларацію;

– довідки про доходи – у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. У разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру;

– копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житловокомунальних послуг (у разі наявності);

– договір наймання (оренди) житла (у разі наявності);

– інші документи, які не передбачені Положенням, але необхідні для розгляду питання по суті (у разі потреби). Такі документи громадянин має право надавати як за власним бажанням, так і за рекомендацією спеціаліста.

Крім зазначених документів, отримувачі субсидій, які отримували в попередньому опалювальному періоді субсидію через відділення поштового зв’язку, або у безготівковій формі, а також ті домогосподарства, які не отримували субсидію у попередньому опалювальному періоді, до звернення за призначенням субсидії отримують в уповноваженому банку картку для соціальних виплат та довідку з номером рахунку, яку надають управлінню разом з заявою про призначення субсидій.

Також заявнику необхідно мати оригінали паспортів або посвідок на проживання, для дітей до 14 років – свідоцтв про народження, довідок з ІПН, документів на житлові приміщення та транспортні засоби, що перебувають у власності всіх членів домогосподарства та членів їх сімей (чоловік/дружина, неповнолітні діти), які зареєстровані за іншими адресами.

Бланки заяви та декларації (завантажити і заповнити): 

Blank_Zayava_05.2021

Blank_Deklaratsiya_05.2021

Зразок заповнення заяви та декларації.

Zrazok_zapovnennya_Zayava_05.2021

Zrazok_zapovnennya_Deklaratsiya_05.2021

Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.