У Краматорську виконком погодив впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у міському транспорті

Слідом за «КТТУ», планується облаштування автоматизованими системами оплати проїзду автобусів також приватних перевізників.

1 вересня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Краматорської міської ради. Серед питань, винесених на порядок денний, був проєкт рішення «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 17.10.2018 №707 «Про затвердження Концепції автоматизованої системи оплати проїзду у міському пасажирському транспорті м. Краматорськ», - повідомляє прес-служба міськради.

З доповіддю по цьому питанню виступив начальник управління житлово-комунального господарства Андрій Літвіненко, він пояснив, що раніше це рішення стосувалося лише комунального підприємства «КТТУ». Наразі планується облаштування автоматизованими системами оплати проїзду автобусів також приватних перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів на міських маршрутах.

Щодо «КТТУ», вони мають визначити підприємство по впровадженню та організації функціонування автоматизованої системи оплати проїзду шляхом проведення процедури закупівлі відповідно до вимог чинного законодавства.

Міський голова Олександр Гончаренко зазначив, що усі автобуси «КТТУ», «АПТ-11410» та «ЮМВОСА» найближчим часом мають бути облаштовані засобами для можливості безготівкової оплати.

«В наступному році ми маємо намір відмовитися від оплати проїзду готівкою взагалі. До 1 січня є час замінити свої старі банківські картки на чиповані. Варіантів сплати буде декілька: безконтактна карта, гаджет або мобільний додаток», – розповів Олександр Гончаренко.

Члени виконкому своїм голосування підтримали це рішення.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.