НКМЗ скоротив чистий прибуток у 2,8 раза - ЗМІ

Діяльність НКМЗ була пов'язана з ризиком неповного завантаження виробництва через недостатній попит на внутрішньому ринку та високу конкуренцію на зовнішньому.

АТ "Новокраматорський машинобудівний завод" , одне з провідних підприємств важкого машинобудування України, у січні-вересні отримало чистий прибуток у розмірі 407,83 млн грн, що у 2,8 разу менше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Відповідно до проміжної звітності підприємства, оприлюдненої у системі розкриття Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, чистий дохід підприємства скоротився незначно – на 2,2%, склавши 4,72 млрд грн, - передає "Інтерфакс-Україна".

Завод отримав 1,65 млрд грн валового прибутку – на 8,5% менше, а від операційної діяльності прибуток склав 632,04 млн грн – на 48,7% менше.

В обсязі реалізованої продукції найбільшу частку становило обладнання для металургії – 40%, або 1,89 млрд грн, машини та обладнання для видобувної та будівельної галузей – 36,7% (1,73 млрд грн).

"У третьому кварталі діяльність НКМЗ, як і багатьох підприємств України, була пов'язана з ризиком неповного завантаження виробництва через недостатній попит на внутрішньому ринку та високу конкуренцію на зовнішньому", – наголошується у звіті.

НКМЗ, за інформацією на його сайті, є найбільшим у Європі підприємством індивідуального важкого машинобудування. Спеціалізується на випуску прокатного, металургійного, ковальсько-пресового, гідротехнічного, гірничорудного, підйомно-транспортного, спеціалізованого обладнання, поковок та виливків.

Як повідомлялося, у 2020 році чистий дохід НКМЗ від реалізації склав 6,47 млрд грн – на 2,78% менше, ніж у 2019 році, чистий прибуток – 1,44 млрд грн (у 2,1 раза більше). На поточний рік НКМЗ спочатку запланував реалізувати продукцію більш ніж на 7 млрд грн.

За даними НКЦПФР на другий квартал 2021 року, власниками пакетів акцій у розмірі 33,5859% та 33,6298% є відповідно Галина Савенко та Олена Яковлєва, ще 8,909% належать президенту НКМЗ Георгію Скударю (до початку 2014 року він володів 77% акцій).

Джерело: "Цензор.нет" 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.