У 12-ій школі австралійська громада вперше спілкувалась із громадою Краматорська

Сьогодні, 11 квітня, в краматорській школі № 12, з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Австралією і Україною, а також відзначення 70-річчя українського поселення в Австралії, відбулась скайп-конференція із головою Союзу Українських Організацій в Австралії Стефаном Романівим.

Учасниками та гостями стали голова ГО "Культурно- освітня фундація "Лібері Лібераті" Максим Потапчук, керівник народного аматорського колективу студії-клубу «Словяни»( Словянький район) Азімова Лариса Михайлівна та її учні з гуртка «Веселка» Мирнинського сільського клубу, учні 9-11 класів, педагоги, жителі мікрорайону.

Австралійська громада вперше спілкувалась із громадою Краматорська!

Стефан розповів про історію створення та плани подальшої діяльності Союзу Українських Організацій, запропонував молоді влаштувати переписку та онлайн-спілкування.

Учениця 9-А класу Карпенко Євгенія прочитали уривок з поеми Т. Шевченка «Причинна», учасники вокального ансамблю «Світанок» разом з присутніми подарували Стефанові пісню про Україну.

О 13.00 відбулось відкриття пересувної виставки знаменитих творів найкращих австралійських корінних художників ХХ століття «Старі Майстри – видатні австралійські художники, що малювали на корі». Малювання на корі є однією з видатних традицій світового мистецтва, яке практикували аборигенні художники Арнемленда (північна територія Австралії).

Вчитель географії Захарова О.М. та учні10-А класу Мошненко Данило, Капелька Дмитро, Улинець Євгенія, Панова Маргарита, Довгополов Сергій підготували цікаву презентацію про географію, історію та мистецтво Австралії . Присутні переглянули цікавий фільм про реставрацію картин на евкаліптовій корі англійською мовою. Учні 11 класу Золотарьов Микола, Бурчуганова Ірина, Сачко Максим та Станіслав показали високий рівень володіння англійською і озвучили фільм рідною мовою.

Дякуємо станичному Краматорського ПЛАСТУ, голові ГО «Культурно-освітня фундація «Лібері Лібераті» Максиму Потапчуку за можливість встановити культурні зв’язки з австралійцями та розширити знання школярів та громади міста про цю країну.

Запрошуємо відвідати виставку, яка триватиме до 15 квітня.

Яскраві враження гарантовані!

Олена Міроненко

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.