Відкритий лист до прокурора міста Краматорська та прокурора Донецької області

Я, Корнієнко Сергій Миколайович, помічник–консультант народного депутата України Блавацького М.В., голова Краматорської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», звертаюся із цим листом до прокурора міста Краматорська Овчаренка Сергія Івановича та прокурора Донецької області Сюсяйла Олега Миколайовича із проханням надати достатню правову оцінку подіям, викладеним нижче.

14 жовтня 2013 року Всеукраїнське об’єднання «Свобода» проводило у місті Києві загальнонаціональну акцію з нагоди 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії (УПА), до участі в якій запрошувалися всі небайдужі громадяни України. У зв’язку із цим Краматорська міська організація ВО «Свобода» попередньо організовувала можливість перевезення до столиці України осіб, бажаючих прийняти участь у святкуванні вказаної історичної події.

Маючи домовленості із двома приватними підприємцями на здійснення перевезення громадян двома мікроавтобусами, ввечері 13 жовтня мені повідомили, що начальником Краматорського МВ ГУМВС України в Донецькій області було віддано наказ про запровадження у місті операції «Перехоплення» з метою недопущення виїзду до Києва учасників Маршу УПА. Крім того за мною було організоване стеження, оскільки біля під’їзду житлового будинку, в якому я мешкаю, ввечері чергували двоє співробітників ППС та ще два працівника МВС у цивільному одязі, які відслідковували мої переміщення містом на автомобілі Skoda чорного кольору без номерних знаків.

Приблизно о 20 годині на вулиці Орджонікідзе перший з двох автобусів був зупинений екіпажем ДАІ на службовому авто з номером 2524. При цьому, співробітники Державтоінспекції всіляко ухиляючись від пояснення причин зупинки, вилучили у водія його документи та затримували час, а потім так само без будь-яких пояснень через півгодини дозволили продовжити рух, попередньо проконсультувавшись із невідомими особами, які приїжджали на місце зупинки на легкових автомобілях KIA Cerato (номерний знак АН 0821 НО) та CHEVROLET Lacetti (номерний знак АН 3552 НХ). Приблизно через десять хвилин після продовження руху, автобус було заблоковано та невідома особа у камуфляжному одязі розбила лобове скло, після чого машини, що блокували автобус, хутко зникли з місця події.

Другий автобус, що їхав іншим маршрутом, було зупинено поблизу міста Олександрівка приблизно о 23 годині екіпажем ДАІ на службовому авто з номером 2111. Так само, як і в описаному вище випадку співробітники Державтоінспекції всіляко тягнули час, вочевидь, очікуючи на приїзд свого керівництва, яке з’явилося дуже швидко. Так вже через 10 хвилин після зупинки автобусу міліцією до місця затримання під’їхав ще один службовий автомобіль ДАІ Volkswagen Passat із номерним знаком 1406, в якому знаходився невідомий співробітник міліції в званні полковника. Ще через 10 хвилин до місця події під’їхав автомобіль ВАЗ-2199 із затертими брудом номерними знаками, з якого вийшов водій, розбив цеглою лобове скло автобуса, а потім на тому ж таки авто спокійно поїхав. При цьому співробітники ДАІ не тільки не здійснили жодних спроб затримання нападника але взагалі проігнорували цей інцидент, роблячи вигляд ніби скло розбилося саме собою.

Чудово розуміючи, що описані в цьому листі дії були скеровані завдяки умілим діям керівника Краматорської міліції, я все ж оптимістично сподіваюся на те, панове прокурори, що цей яскравий приклад міліцейського свавілля не залишиться поза увагою, оскільки переходить всілякі межі дозволеного. Окрім зловживання службовим становищем та перевищення владних повноважень, очільником міськвідділу було організовано цілий ряд злочинів за участю рядових співробітників, які замість боротьби зі злочинністю змушені були боротися проти законослухняних громадян, перешкоджаючи їм здійснити свої конституційні права на свободу слова, думки та пересування.

В умовах, коли нещодавні події у Врадіївці та Святошинському районі міста Києва привернули особливу увагу суспільства до міліцейського беззаконня, хочу нагадати вам, що якщо проблему свавілля ігнорувати та не вирішувати у правовий спосіб, вона може вирости у значно більшу проблему, коли її починає вирішувати безпосередньо народ. Тому оголошуючи війну політичним партіям та громадським організаціям, які фактично виступають посередниками між народом та державою, чи не власними ж руками правоохоронці розбирають греблю, яка стримує хвилі народного гніву, здатного змести все на своєму шляху.

Отже, панове прокурори, ви можете відреагувати на цей лист перевіркою викладених у ньому обставин, які можуть бути підтверджені у тому числі показаннями свідків та фото і відео доказами, що можуть бути надані вам у будь-який час. Також ви можете проігнорувати це звернення та показати свою лояльність до беззаконня, організованого міліцейською владою, надавши на цей лист формальну відповідь, яка нікого не здивує. Однак, яке б рішення ви не прийняли, завжди пам’ятайте, що кар’єрна історія колишнього заступника Генерального прокурора Р.Р. Кузьміна – це всього лише один із мільйонів прикладів з історії, коли покриваючий беззаконня посадовець зрештою відкидається на узбіччя життя як ганчірка, яка виконала свою брудну справу.

Корнієнко Сергій Миколайович

Комментарии

+8 # 11111 14.11.2013 20:31
Какая. мягко говрря. ерунда творится в "славном городе Краматорске"! Ну прям какие-то вые.оны! То один переметнется из "созвездия" Т о л с т о г у з о в а , то другой "пролетарий" вдруг "прозреет"... В других соседних городах как-то попроще...А здесь прям прёт амбициозных предпринимателей! В душе-то - ноль без палочки!
+4 # 1 14.11.2013 15:19
1) Спустя месяц решился написать.
2) Видео есть сей происшествия?
Или как с фильмом, просто провакация от самой партии свобода?
+1 # Юрий 14.11.2013 12:37
Знову нападки, знову погрози! Ну що це за "партія" така, що не може вести себе достойно. Вже кілька часу пройшло, а він тільки надумав писати заяву до прокуратури. Чи може чекав коригування з Києва?
Я не думаю, що правоохоронні органи будуть спускатися до того, щоб встановлювати нагляд за особою, яка не виявляє ніякої загрози. Можливо міліція на той момент і наглядала, щоб не допустити провокації самих же свободівців, а так, не велика цяця.Дуже завищена самооцінка.
-5 # ибиомасса 15.11.2013 12:05
а Юрия давно надо сдать в поликлинику для опытов.
+3 # Юрий 16.11.2013 07:28
я же не "ибиомасса с дерьмом" что бы на опыты сдавать, а вот эту самую "массу" будет в самый раз. Г...юк, уважай мнение других людей!!!!!

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.