Щодо проїзду пасажирів-пенсіонерів у Краматорську: роз'яснення

Нещодавно перевізниками Краматорська було укладено соціальний контракт щодо проїзду пасажирів пенсійного віку в автобусах на міських маршрутах загального користування.

1 листопада контракт почав діяти. З перших днів у пенсіонерів виникли питання, які потребували коментарів. За ними відділ з питань преси, інформації та зв'язків з громадськістю звернувся до управління житлово-комунального господарства і отримав наступне роз'яснення.

"На підставі укладеного перевізниками міста соціального контракту в період з 01.11.2014 р. до 28.02.2015 р. пенсіонери за віком, які не мали права на безкоштовний проїзд, мають право на проїзд в автобусах звичайного режиму руху за тарифом 1 грн. 50 коп.

Пенсіонери за віком та всі інші пенсіонери, які відповідно до чинного законодавства України мають право на безкоштовний проїзд в міському пасажирському транспорті загального користування, працюючому у звичайному режимі руху, а саме: ветерани праці, ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони, ветерани Державної кримінально-виконавчої служби, ветерани служби цивільного захисту, ветерани Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, пенсіонери по інвалідності (інваліди 1-ї, 2-ї та 3-ї групи) також можуть скористатися правом на проїзд в автобусах малої та середньої місткості марки «ПАЗ», працюючих на міських маршрутах у режимі маршрутного таксі за тарифом 1 грн. 50 коп.

В мікроавтобусах («РУТА», «Газель»), які працюють в режимі маршрутного таксі, відповідно до укладеного соціального контракту всі вище перераховані категорії пенсіонерів, а також учасники Великої Вітчизняної війни та прирівняні до них особи, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС можуть скористатися правом на проїзд за тарифом 1 грн. 50 коп., якщо в салоні автобусу уже знаходяться два пасажири, які мають право на безкоштовний проїзд у даному виді транспорту відповідно до чинного законодавства.

Підставою для проїзду за тарифом 1 грн. 50 коп. пенсіонерам є наявність пенсійного посвідчення за віком або у разі інвалідності, для пенсіонерів, які є ветеранами праці і іншими ветеранами, це може бути наявність відповідного посвідчення ветерана. Для запобігання різних негараздів щодо оплати за проїзд ветеранами праці краще мати разом з посвідченням ветерана і пенсійне посвідчення за віком. Для ветеранів війни та прирівняних до них осіб та ліквідаторів аварії на ЧАЕС достатньо відповідних посвідчень".

Відділ з питань преси, інформації та зв'язків з громадськістю

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.