Про епідемічну ситуацію захворюваності на грип та ГРВІ в Донецькій області

Протягом другого тижня січня 2016 року в Донецькій області захворіли на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції 7124 особи. Показник захворюваності на 10 тис. населення складає 36,0, що на 12,1% вище ніж попереднього тижня, але на 47% нижче за показник епідемічного порогу (67,9 на 10 тис. нас.)

У місті Краматорську (єдиному в області) захворюваність уже другий тиждень поспіль перевищує рівень епідемічного порогу. У перший тиждень січня перевищення складало 39,3% (показник 98,5 на 10 тис. населення), на другому тижні захворюваність зросла ще на 9,6%, перевищивши епідемічний поріг на 59,1%, тобто в 1,6 рази. Зростання захворюваності зафіксовано серед дорослого населення міста - на 44,7%. Серед дітей до 17 років захворюваність за тиждень знизилася на 14,8%, в т.ч. серед школярів – на 52,6%, що було пов’язано з зимовими канікулами.

У решті міст і районів області захворюваність серед населення коливається від 2,8 до 57,6 на 10 тисяч населення, не досягаючи епідемічного рівня.

З метою стабілізації епідемічної ситуації в області проводиться комплекс організаційних, профілактичних і протиепідемічних заходів.

Із третьої декади грудня 2015 року введені протиепідемічні заходи в лікувально-профілактичних установах Краматорська (переважне обслуговування хворих вдома; окремий прийом у поліклініках хворих, які вперше і повторно звернулися за медичною допомогою; заборона відвідування хворих у відділеннях стаціонарів; масковий режим, посилений режим поточної дезінфекції тощо). Прийнято рішення щодо призупинення учбового процесу в школах, професійно-технічних, середніх спеціальних учбових закладах міста, посилено дезінфекційний і протиепідемічний режим у транспорті, на об’єктах торгівлі, промислових підприємствах, рекомендовано не проводити масові заходи для дітей та дорослих. Постійно проводиться санітарно-освітня робота серед населення.

Забезпечено постійний моніторинг за станом захворюваності на грип та ГРВІ, здійснення попереджувальних заходів щодо них у всіх містах та районах області.

Управління інформаційної політики і по питаннях преси Донецької облдержадміністрації

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.