На всеукраїнських змаганнях «Ігри нескорених» у Львові виступили два представники Донеччини

Для воїнів із Донеччини цьогорічні «Ігри Нескорених» стали першими в житті.

У Львові відбулися Всеукраїнські змагання «Ігри нескорених». Цей відбір до національної збірної, яка поїде на міжнародний турнір Invictus Games 2023, став наймасштабнішим за всі роки: 2 змагальні дні, 4 локації, 9 видів спорту та 223 захисників і захисниць України – ветеранів війни та військових, які зазнали травм внаслідок бойових дій.

Від Донецької області на заході було два представники: Олександр Лаврушко та Богдан Милокостий, які змагалися у веслуванні на тренажерах.

Для воїнів із Донеччини, як і для більшості учасників, цьогорічні «Ігри Нескорених» стали першими в житті. Загалом у програмі змагань були представлені такі дисципліни: баскетбол на візках, велосипедний спорт, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, легка атлетика, настільний теніс, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука. При цьому пріоритетом Invictus Games є не спортивні результати, а реабілітаційна складова.

«Наші мужні Воїни, чия воля сильніша за тіло – це про всіх учасників Ігор Нескорених. Пишаюся, що спільнота Інвіктусів зростає і все більше Воїнів долучаються до змагань. Представляти нашу країну і піднімати прапор України в світі – це ще один доказ того, що ми переможемо, ми смілива, вільна нація переможців!», – наголосила на церемонії відкриття міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

igri2

Представників Донеччини на Іграх особисто підтримав директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

«Кожен учасник «Ігор Нескорених» своїм прикладом надихає нас всіх, демонструючи, що міцний дух здатен долати будь-які перешкоди. Особливо приємно було побачити, як учасники змагань підтримували одне одного», - зазначив Сергій Головченко.

За підсумками змагань у Львові в найближчі тижні буде сформовано склад національної збірної з 24 осіб, які восени представлять Україну на міжнародній арені Invictus Games у Дюссельдорфі.

За інформацією управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.