Україна планує брати участь у Паралімпіаді

Боротьба за усунення росіян і білорусів від змагань продовжуватиметься.

Україна налаштована брати участь у Паралімпійських іграх-2024 і буде вимагати усунути від змагань російських та білоруські спортсменів. Про це повідомляє Суспільне із посиланням на заяву президента Паралімпійського комітету України Валерія Сушкевича під час пресконференції на тему впливу Росії на міжнародний паралімпійський рух.

"Ми налаштовані брати участь у Паралімпіаді в Парижі, - сказав Сушкевич. - Ми робитимемо все задля українського атлета, який бореться за те, щоб його перемога була складовою перемоги над війною, і щоб вони (росіяни й білоруси - ред.) не брали участь у Паралімпіаді. 

Не хочу будь-якої думки, в якій йшлося б про те, щоб прибрати українського спортсмена. Коли він стикнувся з бомбардуваннями й дефіцитом коштів, коли він пройшов окупацію, стояв перед "орками", які його обшукували, був на межі смерті, коли в нього загинули рідні й близькі – й він готовий перемагати в ім'я України, ми зобов'язані зробити все, щоб цей атлет (змагався - ред.)". 

Водночас він наголосив, що Україна повинна зосередити зусилля на тому, щоб увесь цивілізований паралімпійський світ не допустив так звану процедуру нейтральності, яка "допускає вбивць, насильників і тих, хто підтримує вбивства й насилля", до Паралімпіади в Парижі.

 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.