Слідом за Microsoft, Amazon і Google заблокують компаніям із рф доступ до хмарних сервісів

Для російських компаній це означає, що скористатися цими продуктами або отримати доступ до даних, що містяться в них, з 20 березня 2024 р. буде неможливо.

Amazon та Google з 20 березня закриють доступ до своїх хмарних сервісів для російських компаній через санкції ЄС проти РФ.

Про це йдеться у заяві компанї Softline, одного з найбільших дистриб’юторів Microsoft у РФ.

"Від імені ГК Softline ми підтверджуємо отримання офіційної інформації від Microsoft і Amazon про призупинення з 20 березня 2024 р. доступу до хмарних продуктів на території Росії. У зв'язку з цим ГК Softline попереджає про можливі функціональні обмеження в роботі хмарних продуктів і сервісів Microsoft, Amazon і Google.

Згідно з листами від правовласників, із зазначеної дати буде припинено доступ до хмарних продуктів, таких як (включаючи, але не обмежуючись): Power BI, Dynamics CRM та інші. Ми очікуємо, що припинення також торкнеться хмарних рішень, що містять ці продукти", - заявили в компанії.

Зазначається, що ці обмеження щодо Росії визначено 12 пакетом санкцій ЄС від 19 грудня 2023 року, який обмежує постачання в Росію програмного забезпечення для бізнес-аналітики (business intelligence (BI), Customer Relationship Management (CRM) та інших продуктів.

Для російських компаній це означає, що скористатися цими продуктами або отримати доступ до даних, що містяться в них, з 20 березня 2024 р. буде неможливо, додали в Softline.

Нагадаємо, що Американська корпорація Microsoft надіслала російським компаніям лист про те, що з 20 березня 2024 року закриє доступ до своїх хмарних продуктів для російських організацій.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.