З'явилася інформація про удар по Антонівському мосту біля окупованого Херсона

Антонівський міст - стратегічно важливий об'єкт, що зв'язує правий та лівий берег Дніпра в районі захопленого російською армією Херсона.

Збройні Сили України, ймовірно, завдали удару по Антонівському мосту біля окупованого Херсона. Інформація про ймовірний удар по мосту у вівторок, 26 липня, опублікована у соціальних мережах.

При цьому офіційні особи ще не прокоментували можливі удари по стратегічно важливому інфраструктурному об'єкту.

Через Дніпро у Херсонській області є три переправи: Антонівський автомобільний міст (або просто Антонівський міст) біля Херсона, Антонівський залізничний міст за 6 км від нього, а також дамба Каховського водосховища у Новій Каховці - ще за 70 км.

Ключовим вважається саме Антонівський міст – він найбільший та близький до Херсона.

Російська армія змогла захопити Антонівський міст на другий день війни - 25 лютого Херсонська обласна адміністрація повідомила, що "незважаючи на відчайдушні зусилля української армії, на жаль, втрачено контроль над переправою до Херсона".

***

Окупаційна влада Херсонської області заявила, що внаслідок обстрілу з боку ЗСУ Антонівський міст отримав пошкодження і рух ним закрито. Про це 27 липня повідомило агентство ТАСС.

"Антонівський міст через Дніпро у Херсоні отримав пошкодження після нічної атаки Збройних сил України", - наводить агентство заяву "заступника голови" військово-цивільної адміністрації Херсонської області Кирила Стремоусова.

Джерело: "Кореспондент"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.