Сім'я Степаненків отримала «медаль опору українського народу» від італійського уряду

Мама й донька втратили ноги внаслідок ракетного обстрілу вокзалу в Краматорську 8 квітня 2022 року.

Сьогодні, 22 лютого, Наталія і Яна Степаненко отримали "медаль опору українського народу" від італійського уряду. Мама й донька втратили ноги внаслідок ракетного обстрілу вокзалу в Краматорську 8 квітня 2022 року. Лікування й підготовку до протезування вони проходили у Львові.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Серію медалей розробили в Італії до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 65 євро з продажу кожної перерахують на допомогу Центру дитячої реабілітації Unbroken Kids. Там лікують дітей з осколковими, термічними й мінно-вибуховими травмами, кульовими пораненнями й ампутаціями.

Одну із перших "медалей опору українського народу" отримала сім'я Степаненків. Для вручення медалі їх запросили до Риму.

Мама Наталія й донька Яна втратили ноги 9 квітня 2022 року внаслідок ракетного обстрілу вокзалу в Краматорську. Їм встановили протези у США, а до Львова родина повернулася наприкінці серпня 2023 року. У центрі "Незламні" вони продовжують реабілітацію й щорічні протезування для Яни.

nogi2

Монети розробив Державний поліграфічний інститут і монетний двір Міністерства економіки та фінансів Італії. Загалом для реабілітації дітей у Львові планують зібрати близько пів мільйона євро.

Джерело: "Суспільне"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.