Президент видав указ про демобілізацію строковиків

Строковиків, які були призвані на військову службу ще до початку війни, направлять у запас із квітня.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби. Про це повідомила пресслужба глави держави в четвер, 7 березня.

Згідно з текстом документа, військовослужбовців, строк військової служби яких закінчився під час дії воєнного стану, мають звільнити в запас у квітні-травні 2024 року.

Зеленський доручив Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури забезпечити за заявками Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ перевезення строковиків з додержанням вимог безпеки та проведення розрахунків за ці перевезення згідно з чинними тарифами.У вечірньому відеозверненні президент заявив, що строковиків, які були призвані на військову службу ще до початку повномасштабного вторгнення Росії і воюють дотепер, направлять у запас із квітня.

"Є указ про звільнення в запас строковиків - тих, хто був призваний на військову службу ще до початку повномасштабного вторгнення. Зараз на прохання військового командування потрібно кілька тижнів на підготовчі процедури, на заміну людей із точки зору оборонних завдань. І з квітня строковики будуть направлені в запас", - сказав Зеленський.

Глава держави додав, що частина з них підписали контракт на службу в Силах оборони.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.