У 2024 року авіація рф вже скинула на Україну 3500 керованих авіабомб

Рашисти скидають в середньому до 50 керованих авіабомб на добу.

За перші 77 днів 2024 року тактична авіація «ВКС РФ» застосувала для ударів по Україні аж 3500 керованих авіабомб з модулем УМПК. Це у 16 разів більше, аніж в аналогічний період 2023 року. Таким чином виходить, що наразі рашисти скидають в середньому до 50 керованих авіабомб на добу.

Про це в своїй статті “Які фактори впливають на ситуацію на фронті” для Укрінформу зазначив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Генерал-лейтенант Гаврилюк наголосив, що переламати домінування рашистів у повітрі, що зокрема й дозволяє ворогу скидати керовані авіабомби на нашу територію, могло би надходження винищувачів F-16 із далекобійними ракетами класу "повітря-повітря". Але зараз F-16 ще нема, а "запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня", що ускладнює виконання своїх завдань Силами оборони України.

Крім того, заступник міністра оборони України наголосив також і на тому, що наразі російські загарбники мають значну перевагу по кількості наявних артилерійських боєприпасів.

"Росія оцінила нинішні виробничі можливості України та країн-союзників і використовує свою перевагу у боєприпасах, фактично не зменшуючи інтенсивності вогню. Від початку 2024 року перевага в артилерійському вогні вздовж лінії фронту становить 7:1 на користь ворога. У Кремлі розраховують, що їм вистачить снарядів для домінування на полі бою ще на тривалий час. Цей вогневий вал забезпечують не лише російські заводи. Північнокорейський режим допомагає росіянам з озброєнням у значній кількості”, - зазначав у своїй статті генерал-лейтенант Гаврилюк.

Він також наголосив, що Україна та партнери повинні знайти можливості забезпечити Сили оборони всім необхідним, попри поточні проблеми з виробництвом. Нашим воїнам передусім треба засоби протиповітряної оборони, літаки, ракети дальнього радіусу дії, снаряди (особливо калібру 155 мм) та сучасні системи РЕБ.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.