США продадуть Україні обладнання для модернізації сістем ППО HAWK

Сили оборони України отримали на озброєння цей ЗРК ще у 2022 році.

США продадуть Україні обладнання для модернізації систем протиповітряної оборони HAWK.Про це із посиланням на представника Державного департаменту США повідомляє Reuters.

Зазначається, що за Програмою Пентагону із продажу військової продукції за кордон (FMS) буде використано 138 мільйонів доларів з 300 мільйонів доларів на зовнішнє військове фінансування (FMF), які Конгрес ухвалив як частину щорічного закону про оборонні витрати, який нещодавно був підписаний президентом Джо Байденом.

Як відзначається у повідомленні DSCA, уряд України надав запит на закупівлю низки товарів та послуг, пов’язаних із забезпеченням функціонування зенітних ракетних комплексів HAWK Phase III, які були передані Силам оборони України у рамках оборонної допомоги.

Україні сьогодні в умовах відсутності затвердженої оборонної допомоги США і особливо з урахуванням ситуації з протиповітряною та протиракетною обороною й російських ракетних обстрілів дійсно важливо вчасно обслуговувати наявний парк ЗРК. "Підтримка ракетної системи HAWK підвищить здатність України захищати свій народ і критично важливу національну інфраструктуру", — йдеться у повідомленні.

Президентські повноваження на скорочення озброєнь (PDA) вже використовувався раніше для передачі Україні обладнання HAWK. Це дозволяє Сполученим Штатам швидко передавати оборонні товари та послуги з запасів без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайні ситуації.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.