У Шотландії пройшла зустріч золотистих ретриверів

Власники з 12 країн, включно з Канадою, США, Новою Зеландією, Німеччиною, Нідерландами, Румунією, Чехією, Італією, Хорватією та Естонією, зібралися на руїнах будинку.

У шотландському місті Гайсленд біля руїн будинку Гісачан зустрілися сотні власників золотистих ретриверів разом зі своїми улюбленцями. Це сталося з нагоди дня народження першого ретривера, який з'явився на світ у цьому місці понад півтора століття тому, пише BBC.

Перші цуценята золотистого ретривера народилися в будинку Гісачан у Глен-Аффріку 155 років тому. Їх вивів аристократ сер Дадлі Марджорібенкс, задля того, аби мати собаку для полювання, придатну для шотландського нагір'я.

"Мета зборів - зберегти знання про породу, оскільки досвідчені заводчики ретельно дбають про захист якостей і темпераменту собак, щоб зберегти золотистих ретриверів у їхньому первозданному вигляді. Через пандемію коронавірусу чистота породи була поставлена під загрозу через її безвідповідальне розведення. Ми хочемо зберегти довіру, поступливість, дружнє спілкування та лояльність - усе те, на чому був побудований золотистий ретривер", - сказала секретарка Клубу золотистих ретриверів Шотландії Керол Генрі.

У межах заходу відбулася прогулянка завдовжки в милю до зруйнованого будинку, де собак і їхніх власників зустрічав волинник.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.