«Мати вбили. Нас тягнули волоком по вулиці...»

Жителі Авдіївки, які пережили звірства окупантів та були врятовані «білими янголами».

У відеосюжеті ви почуєте історії жителів околиць Авдіївки, які опинились під окупацією. Смерті, грабежі та знущання – все, що принесла їм росія. Аби вижити, люди втікали та з саморобними білими прапорами пішки, під обстрілами, йшли до центра міста.

Побачивши там автомобіль «білих янголів» та знайомі обличчя поліцейських, авдіївці плакали від полегшення, що всі жахи вже позаду.

Понад 100 людей евакуювали група «Білий Янгол», військові і працівники ДСНС. А спецпідрозділи КОРД, РПОП і кримінальна поліція спільно із ЗСУ провели на околицях міста стабілізаційні заходи.

Врятованих розмістили в одному з пунктів незламності, де вони отримали всю необхідну допомогу – гуманітарну, медичну, психологічну.

Люди розповіли про злочини, які вчинили з ними окупанти. Усі свідчення зафіксовані. За фактами жорстокого поводження з цивільним населенням слідчі відкрили кримінальне провадження - ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів і звичаїв війни».

Після пережитих жахіть громадяни, які раніше не наважувались евакуюватись, тепер бояться навіть думати про повернення до Авдіївки. Планують розпочати нове життя у безпечних регіонах.

Прес-служба поліції Донецької області

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.