ССО ЗСУ провели у Чорному морі нову успішну спецоперацію

Бійці дісталися однієї з платформ, провели зачистку, замінували і підірвали об’єкт. 

Сили спеціальних операцій України оприлюднили відео та розповіли про те, як оператори 73-морського центру служби провели спецоперацію "Цитадель" у Чорному морі неподалік від тимчасово окупованого Криму (йдеться про одну з незаконно захоплених видобувних платформ), щоб позбавити рашистів низки розвідувальних можливостей і забезпечити безпечніше пересування кораблів.

Бійці дісталися однієї з платформ, провели зачистку і замінували об’єкт. Віддалившись від платформи на безпечну відстань, спецпризначенці підірвали ціль. Крім того, було захоплено вороже обладнання.

Як відзначають у ССО ЗСУ, російське окупаційне військо використовувало одну з вишок для збільшення радіуса дії наявного на озброєнні іранського розвідувально-ударного безпілотника Mohajer-6, який ворог використовував зокрема для виявлення цілей для дронів-камікадзе типу Shahed.

Також на платформі була встановлена радіолокаційна станція "Нева-Б", як призначена для виявлення різних надводних об’єктів і яку противник використовував для контролю обстановки у північно-західній частині Чорного моря.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.