Куди можна інвестувати невеликі суми грошей

100 грн на місяць, чи можна і у що інвестувати невеликі суми.

На вас чекає практична частина - список ідей для примноження вашого багатства. Звичайно, це лише рекомендації, і ви можете зрозуміти в що вкласти гроші та направити свій капітал в будь-який актив або інвестиційний інструмент.

Акціонерні товариства, зареєстровані на фондовій біржі

Фондовий ринок з кожним роком стає дедалі доступнішим для нових інвесторів - ви можете спостерігати лістинги компаній на екрані свого смартфона, а сучасні програми брокерських будинків полегшують управління портфелем, а також проведення технічного аналізу та прийняття інвестиційних рішень.

На що інвестувати невеликі суми на фондовій біржі? Здебільшого акції великих компаній з усталеним становищем над ринком, мають велику перевагу перед своїми конкурентами. Також гарною ідеєю може бути інвестування в компанії, які виплачують дивіденди, докладніше про які ви можете дізнатися тут.

На жаль, фондовий ринок може нести значні інвестиційні комісії, тому гарною ідеєю є ретельне вивчення пропозицій брокерів, доступних на ринку. Деякі з них, особливо сучасні фінтех-компанії або робоконсультанти, пропонують можливість інвестувати без комісії за транзакцію. Це особливо важливо при інвестуванні невеликих сум, щоб мінімальні комісійні нас не розорили.

Облігації казначейства та приватних компаній

Проте, якщо ви вважаєте фондовий ринок занадто ризикованим, вас може зацікавити інша група цінних паперів, а саме облігації. Це відносно безпечні інвестиції, і ви можете вибирати між корпоративними та казначейськими облігаціями. Перші характеризуються помітно вищою річною відсотковою ставкою, яка, проте, оплачується вищим інвестиційним ризиком. Для тих, хто менш терпимий до ризику, залишаються казначейські облігації, висока надійність яких оплачується відносно низькими відсотковими ставками.

ETF-фонди

Фонди ETF є також цікавим варіантом для примноження свого багатства. Вони дозволяють дуже легко увійти у світ фондової біржі, облігацій і навіть сировини. Найчастіше ці інвестиції є пасивними, тобто ми інвестуємо у фондові індекси та не займаємося пошуком конкретних компаній. Завдяки цьому, припускаючи, що світова економіка зростатиме, нам потрібно купувати експозицію лише на весь ринок, що мінімізує ризик.

Одиницями ETF можна легко торгувати за допомогою брокерських рахунків в Інтернеті. Цікаво, що досить легко знайти ETF, за купівлю яких не стягується комісія, завдяки чому вони ідеально підходять для інвестування невеликих сум.

* реклама

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.