Сергій Кривонос: Українські воїни повині стріляти у відповідь

Сергій Кривонос — генерал Збройних сил України, перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗС України:

"За інформацією Операції об’єднаних Сил на ранок- два військовослужбовці загинули, четверо поранених та четверо травмованих.

Біль, сум для рідних, близьких та командирів.

Найважче на війні для командира - втрата підлеглих, а потім... привозити загиблого воїна до рідних...питання яке тобі можуть задати : чому ти вижив, а він загинув?

Чи дивився хтось з поважних політиків в очі вдів, матерів, дітей загиблих? -

Не впевнений, що так було.

Політики, які отримали мандат для перемовин мають перестати гратися життями людей на полі де не розуміються - на полі бою. Війна вона існує і існує з 14го року, визнана нашими стратегічними партнерами та світовою спільнотою. Є об’єктивні показники того, що відбувається і розмовляти з ворогами-опонентами потрібно з сильної, чіткої позиціі.

Вважаєте за потрібне вести політичні перемовини за столом переговорів - ведіть, але на полі бою - це відповідальність військових та командирів. Вони відповідають за життя підлеглих та мирний сон всіх громадян країни. Військові чітко бачать та володіють оперативною інформацією, мають швидко реагувати та діяти.

Не може бути політичних перемовин у безпекових питаннях без урахування об’єктивної оперативної інформації з передової та вцілому.

Отримуючи найвищий мандат переговорника від керівництва держави, не може бути незважених заяв - що до стріляти чи ні. Заявляючи про принипиненя вогню, ви змушуєте військових порушувати основний закон ЗСУ це Статут , а саме 22 ст Внутрішнього Статуту Збройних Сил України.

Войни які захищають нашу рідну землю, нашу державу, наші сім`ї - повині стріляти у відповідь тим, хто загрожує їх життю та хоче забрати у нас країну !!!

Роблячи різкі та не обдумані заяви «не стріляти» - ви принижуєте тих, хто загинув захищаючи нашу землю, нашу честь та гідність. Ви зраджуєте їх сім’ї та їх дітей сиріт.

Це не прийнятно!

Це моя особиста думка, думка воїна та бойового офіцера, для якого війна за незалежність моєї Держави - не пусте слово!!!!!

Якщо країна між війною і ганьбою обирає ганьбу, вона отримає і ганьбу, і війну.

Вінстон Черчилль

Якщо ворог просить перемир’я, ще не зазнавши поразки в бою, очікуйте на те , що він щось надумав.

Того, кому бракує стратегічного бачення, хто недооцінює ворога - Ворог обов’язково схопить.

Якщо ти не відаєш задумів сусідніх володарів– не приставай до спілки з ними.

Сунь-Цзи «Мистецтво війни»

Джерело: "Європейська Україна"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.