Симбіоз Volvo и Nvidia: купити авто зі штучним інтелектом – близька реальність

Прогресивна автомобілебудівна компанія Вольво ще у 2015 році повідомила про наміри створити машини, що керуються автопілотом.

І ось, звершилося: технологічні гіганти Volvo і Nvidia об’єдналися та 10 жовтня зробили оголошення про революційне авто з бортовим комп’ютером NVIDIA DRIVE AGX Xavier – новітньою розробкою шведської компанії в області штучного інтелекту.

Обіцяні характеристики та старт автопродажу

Процесор, яким оснащуються нові моделі Вольво, спроектований зчитувати великі обсяги інформації з дванадцяти чутливих датчиків та сенсорів, встановлених на машині. В процесорі Xavier об’єднано 6 менших процесорів для незалежних і різноманітних алгоритмів роботи.

Представники Nvidia говорять про здатність оперативної системи бортового робота обробляти до 30 трильйонів операцій в секунду – звучить справді неймовірно. Volvo ж зі свого боку запевняють у підвищеному показнику безпеки майбутніх суперавтомобілів. Завдяки надійній розумній оболонці штучний інтелект авто зможе:

• Автоматично прямувати дорогами різної ступені складності;

• Здійснювати парковку і маневри в умовах браку території;

• Блискавично реагувати на потенційно небезпечні ситуації на дорозі;

• Аналізувати обстановку на дорозі, витрати пального, запаси склоомивача та ін. і вибудовувати план найоптимальнішого маршруту;

• Доносити до власника актуальну інформацію про стан систем автомобіля;

• Стати корисним помічником в загальному користуванні машиною.

Оскільки реліз відбувся зовсім нещодавно, купити машину в Україні та бодай де на ближніх теренах замовники зможуть лише орієнтовно з 2021 року. Проект все ще знаходиться на стадії розробки: світовий лідер безпеки і комфорту водіння Вольво прагне до ідеальних показників свого продукту. Одним з суттєвих недоліків авто, оснащених NVIDIA DRIVE AGX є катастрофічно великі затрати енергії на правильне функціонування бортового штучного інтелекту.

Окрім релізу машин з розповсюдженим дизайном кузову, концерн планує запуск футуристичних карів з системою під назвою «Зевс», що зчитуватиме інформацію з вже 27 датчиків замість 12. Програмне забезпечення корпорації системної логіки Nvidia і автогіганта Volvo на базі можливого для модифікації кузова Scalable Product Architecture 2 – вибухова суміш. Познайомитися з продуктом цієї співпраці клієнти зможуть на початку нового десятиріччя.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.