Своєчасна обробка яблунь

Люди, які хоч трохи знайомі з Біблією, пам'ятають, куштування якого плоду стало підставою для вигнання перших людей з раю.

У набагато древніших трактатах теж зустрічаються згадки про яблука. Вчені стверджують, що це один з перших дикорослих плодів, яким ласували люди. Зараз яблука не втратили своєї популярності. Це закономірно, адже ці плоди поєднують відмінні смакові якості, харчову цінність і безумовну користь для організму.

Щоб дерево змогло повною мірою реалізувати свій плодоносний потенціал, яблуня повинна бути своєчасно оброблена якісними фунгіцидами, інсектицидами та іншими захисними засобами. Ознайомитися з їх властивостями і актуальним прайсом можна на сайті https://vseroste.com.ua/insektitsid-koragen-50-ml-dupont, а з цієї статті ви дізнаєтеся, коли, чим і як потрібно проводити обробку.

Коли обробляти дерева

Яблуневі дерева представляють великий інтерес для комах-шкідників. Яблунева плодожерка, каліфорнійська щитівка, лускокрилі - одні з найбільш поширених і найнебезпечніших. Вони здатні не тільки знизити врожайність, але й повністю її знищити. З цієї причини профілактична обробка дерев - обов'язковий захід в календарі кожного садівника. Планово вона проводиться навесні і зазвичай включає три етапи:

  • Обробка фунгіцидами. Проводиться в березні, коли температура повітря вже стала позитивною, але дерево ще не вийшло із зимової сплячки.
  • Обприскування інсектицидами. Оптимальний час - період початку масового льоту і появи личинок, зазвичай він припадає на квітень.
  • Вторинна обробка інсектицидами. На цьому етапі використовуються засоби проти поїдачів листя.

Кожен етап важливий, тому не повинен бути пропущений. При виявленні будь-яких ознак присутності шкідливих комах обробку слід провести негайно. Необхідні засоби можна придбати на сайті https://vseroste.com.ua/insektitsid-ampligo-100-ml-syngenta з доставкою по Україні.

Важливо

Правильно обраний час - не єдиний фактор, що впливає на результативність обробки яблунь. Обприскування слід проводити в ясну безвітряну погоду. Температура повітря повинна перевищувати + 5 °C. Використання фунгіцидів допускається тільки до початку дозрівання плодів. Щоб отримати гарний врожай, важливо дотримуватися термінів, черговості й правил обробки. При цьому першорядне значення надається якості, ефективності та безпеці засобів, за допомогою яких вона проводиться.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.