Ілон Маск вирішив погратися у геополітику

Акції компанії Маска відразу впали на 8%.

Засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск у понеділок, 3 жовтня, опублікував у Twitter опитування, в якому запропонував "імовірне" закінчення війни росії проти України. В результаті подібна пропозиція зустріла шквал критики, - повідомляє "ОстроВ".

У першому твіті Маск запропонував такі умови світу:

  • проведення виборів у анексованих росією регіонах під наглядом ООН; росія піде, "якщо цього буде воля народу";
  • Крим формально входить до складу росії, як це було з 1783 (до "помилки" Хрущова);
  • гарантується водопостачання Криму;
  • Україна залишається нейтральною.

Пізніше американський бізнесмен додав, що вважає ядерну війну малоймовірним сценарієм. Однак він також не вірить і в перемогу України в "тотальній війні" через тотальну перевагу росії в живій силі.

Зазначимо, що станом на 21:20 варіант проти цього голосування обрали 62,5% користувачів. Мало того, оригінальний твіт Маск уже видалив. У новому опитуванні він уже пропонує проведення виборів лише на Донеччині. Також він відмовився від передачі Криму росії – там теж мають відбутися вибори. Станом на 21:40 цей варіант проголосували 55,5% користувачів, а проти - 44,5%.

Такі пропозиції підприємця зустріли критику українців. Зокрема. Посол України у ФРН Андрій Мельник відповів Маску: "Відвали! Це моя дуже дипломатична відповідь Ілону".

ma3

Своєю чергою, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк так відреагував на це опитування.

"Україна звільняє свої території. Включно з анексованим Кримом. росія проходить демілітаризацію та обов'язкову денуклеаризацію і більше не може загрожувати іншим. Військові злочинці зазнають міжнародного трибуналу", - написав Подоляк.

ma4

На твіти Ілона Маска також відреагував президент Володимир Зеленський. Він у Twitter навіть влаштував своє голосування із запитанням – "Який Ілон Маск вам подобається більше?"

Також варто зазначити, що в результаті таких виступів маска акції його компанії Tesla впали більш ніж на 8%.

ma5

У міжнародній розвідувальній організації InformNapalm припустили, що Ілона Маска могли зламати хакери. Зокрема, позиція, викладена в останніх твітах, дуже відрізняється від тієї, яку він висловлював раніше. Також там нагадали, що раніше обліковий запис Маска вже зламували.

 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.