У Чехії постамент радянського пам'ятника перетворили на «пральну машину»

Через російське вторгнення на українську територію в Чехії за останні місяці були й інші випадки псування аналогічних робіт.

У чеському місті Літомержиці невідомі розмалювали постамент пам'ятника полеглим червоноармійцям, зробивши його схожим на пральну машину. Саму фігуру радянського солдата облили червоною фарбою, - повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з повідомленням, у вівторок у соцмережах з'явилися відповідні фотографії, які публікували, зокрема, місцеві жителі.

Влада міста повідомила, що прибере фарбу і забезпечить пам'ятник табличкою з роз'ясненням історичних деталей, повідомляють Novinky.cz. Видання зазначає, що через російське вторгнення на українську територію в Чехії за останні місяці були й інші випадки псування аналогічних робіт.

stir2

Монумент у Літомержиці, в центральному парку Йіраскові сади, був встановлений у 1975 році, і присвячений усім радянським воїнам, які загинули при звільненні Чехословаччини від нацистів. Формально пам'ятник має статус військового поховання, хоч ніяких останків під ним немає, пише Vinegret.cz.

У 2011 році було обговорено можливість прибрати пам'ятник у зв'язку з реконструкцією парку. Але в результаті робота залишилася на своєму місці – адміністрація міста вказала на міждержавну угоду між Чехією та росією, – йдеться у повідомленні.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.