Історія покеру. Маловідомі факти

Те, що покер - це одна з азартних карткових розваг, знає багато хто. Розвага поєднує в собі гру навмання з психологічними навичками стратегічного мислення. Завдяки цьому можна математично прорахувати можливі комбінації карток суперників, що значно збільшує шанси на виграш.

Будь-які різновиди покеру передбачають наявність ставок, що формують банк. Його забирає учасник-переможець. Результати гри залежать від комбінації карт на руках.

Версії появи гри

Є думка, що покер був відомий людству вже близько 1000 років тому. Згідно з однією з гіпотез його появи вважається, що ця гра з'явилася в Х столітті в Китаї і є гібридом карт та доміно. Інша стверджує, що покер бере свій початок у Персії XVI століття і є видозміною поширеної на той час гри Ас-Нас. За третьою версією покеру передувала французька гра "поки", яка була популярна в XVII столітті. Всі ці ігри не значно відрізняються від тієї, яка присутня на сторінках elslotswin.com.

Основою для будь-якого різновиду європейського покеру послужила свого часу іспанська гра під назвою «Прімеро». Гравцям видавали три карти, а такий прийом як «блеф» був ключовим елементом розваги. На північноамериканський континент покер завезли французькі колоністи, які знаходилися у Новому Орлеані та Луїзіані.

Сучасну назву французької гри дали вже англомовні поселенці. Вони також визначили нові правила, що стали схожі на ті, за якими гра проходить у наші дні. Серед них

  • колода складається з 52 карток;
  • наявність обов'язкових ставок або блайндів;
  • 5 основних карток, що роздаються на руки;
  • можливість скинути карти або пасувати.

Внаслідок величезної популярності покеру серед матросів річкового флоту, які активно плавали Міссісіпі, ця гра швидко поширилася по всій території США. Вже за нетривалий час у неї масово грали у кожному салуні Дикого Заходу. У 1871 році покер знову став привертати увагу європейських гравців, проте масову популярність він набув з початком Першої світової війни та появою в Європі американських військ.

У чому сенс гри в покер

Основною метою азартної розваги є виграш загального грошового банку. Заробити його можна, зібравши найсильнішу комбінацію карток або за допомогою блефу змусити решту учасників відмовитися від подальшої участі – пасувати. Так як карти суперників приховані, необхідно використовувати математичні ймовірності виявлення тієї чи іншої комбінації на руках. У цьому випадку навички аналітичного мислення та психології стають дуже доречними, оскільки вони визначають загальну стратегію гри.

Останнім часом покер набув широкої популярності. Він не має вікових чи соціальних рамок, а навчитися грати в нього може кожен охочий. Сьогодні існує велика кількість шкіл, де досвідчені інструктори навчають інтелектуальній грі. Щоб отримати виграш у покері, не варто покладатися виключно на везіння. Найкращим варіантом стане застосовувати математичні та психологічні навички, які допоможуть зірвати великий банк.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.