У США схвалили першу у світі вакцину для медоносних бджіл

Генеральний директор компанії-розробника Dalan Animal Health Аннет Клейзер заявив, що вона має всі шанси стати "проривом у захисті медоносних бджіл".

Американські вчені розробили ліки від смертельного бактеріального захворювання, яке атакує та послаблює колонії комах. Зокрема, бджіл. Про це пише BBC.

Як відомо, бджоли - це запилювачі. Вони відіграють важливу роль у багатьох аспектах екосистеми. Але останнім часом дедалі частіше стають жертвами американського гнильця. Це бактеріальне захворювання.

Міністерство сільського господарства США вже затвердило умовну ліцензію на цю вакцину.

Вакцина працює шляхом введення неактивної версії бактерій у маточне молочко, яким харчується королева. Так її личинки потім набувають імунітету.

"Вакцина для медоносних бджіл містить неактивну версію бактерій, які викликають той самий небезпечний американський гнилець, атакуючи личинок медоносних бджіл. Розробники відзначають, що бактерії поміщаються в маточне молочко, яким робочі бджоли годують королеву, вона проковтує його і цим забезпечує імунітет наступному поколінню личинок", - зазначили дослідники.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.