У Конгресі США відбулися п'ятигодинні слухання за участю глави TikTok

Йому заявили, що соцмережа «негативно впливає» на дітей та «пропагує самогубства».

У комітеті з енергетики та торгівлі Палати представників Конгресу США відбулися слухання, у яких взяв участь генеральний директор TikTok Чу Шоу Цзи. Вони пройшли на тлі обговорення ініціатив щодо повної заборони цієї соцмережі у Сполучених Штатах — прихильники такого рішення вважають, що TikTok може передавати дані про користувачів владі Китаю.

Слухання тривало понад п'ять годин. Крім зв'язків з Пекіном, конгресмени звинувачували соцмережу в «негативному впливі» на дітей.

У своєму виступі Чу Шоу Цзи підкреслював своє сінгапурське походження та зв'язки зі США, а також той факт, що TikTok недоступний у материковому Китаї. Він також зазначив, що компанія з розумінням ставиться до побоювань щодо безпеки та «не намагається применшувати масштаб проблеми».

Як пише CNN, конгресмени спочатку сприйняли Чу Шоу Цзи з упередженням і під час слухань неодноразово перебивали його, щоб прямо заявити, що не вірять йому. Так, представниця республіканців Кеті Макморріс-Роджерс назвала TikTok «зброєю, яку китайська Комуністична партія використовує для маніпуляції та шпигунства», а Ана Ешу з Демократичної партії назвала «безглуздими» запевнення, що влада Китаю ніколи не просили у компанії передати їм дані американців.

Конгресмени також звинувачували Чу у «негативному впливі» TikTok на дітей. За твердженням демократа Френка Паллоне, алгоритми соцмережі рекомендують підліткам відео, які «створюють та посилюють стрес, пропагують самогубства, членошкідництво та розлади харчової поведінки». Республіканець Гас Біліракіс заявив, що у TikTok відсутня належна модерація контенту і що «ця технологія буквально веде людей до смерті». «Ми повинні захистити своїх дітей від компаній із біг-теху на зразок вашої, які продовжують маніпулювати ними заради власної вигоди», — сказав Біліракіс.

У прес-службі TikTok після слухань висловили розчарування тим, як вони проходили, заявивши, що Чу Шоу Цзи прийшов підготовленим для відповідей на запитання, але конгресмени замість почути його конструктивну позицію влаштували «політичний цирк».

TikTok став найпопулярнішим мобільним додатком у США за підсумками 2021 та 2022 років. Щодня ним користуються понад 150 мільйонів американців.

За матеріалами видання "Медуза"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.