Фільм «Залізні метелики» про знищений рашистами рейс MH17 вийде в український прокат у липні

Покази приурочені дев’ятим роковинам трагедії, які відзначаються кількома днями раніше - 17 липня.

20 липня в українських кінотеатрах вийде документальна картина «Залізні метелики» про збиття російськими військовими літака малайзійських авіаліній на початку російсько-української війни. Про це повідомляє "Артхаус Трафік".

Покази приурочені дев’ятим роковинам трагедії, які відзначаються кількома днями раніше - 17 липня.

Влітку 2014 року російські військові в небі над українським Донбасом збили цивільний літак рейсу MH17 з 298 людьми на борту. Російський уряд одразу почав заперечувати свою причетність до трагедії, а пропаганда - працювати на повну потужність, намагаючись приховати справжні обставини злочину. Стрічка розповідає про обставини воєнного злочину, розслідування якого тривало 8 років.

«Залізні метелики» — це нова робота документаліста Романа Любого, режисера «Зошита війни», документального фільму, створеного з особистих відеозаписів із телефонів та камер українських захисників.

Вперше «Залізні метелики» побачили світ на «Санденсі» — одному з головних фестивалів незалежного кіно у США — у конкурсній секції World Cinema Documentary Competition. Європейська прем’єра відбулася на іншому великому фестивалі класу «А» — Берлінському, у програмі Panorama. Також фільм показували в Гаазі на фестивалі Movies That Matter.

Критики сприйняли картину позитивно: журнал POV назвав стрічку «визначним досягненням», а видання Rogerebert.com — «мистецтвом, яке бунтує проти несправедливості».

Українська прем’єра фільму відбудеться 4 червня на фестивалі Docudays UA (повторний показ пройде 5 червня).

Картину створили кінооб’єднання «Вавилон’13» у копродукції з TRIMAFILM (Німеччина) та RBB/ARTE (Німеччина) за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно. Продюсери: Андрій Котляр, Володимир Тихий, Давід Лехмер, Ізабель Бертолон, Тріні Гьотце.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.