Користь страв із курячими шлунками

Користь страв із курячими шлунками

Страви з використанням курячих шлунків набагато популярніші, ніж це може здатися, на перший погляд. Вони звичні в кухнях Кореї, Індії, Грузії та багатьох інших країн світу.

Продукт часто додають у салати й супи, роблять з них закуски, смажать з іншим м’ясом. Найголовніше у процесі приготуванні курячих шлунків – зробити їх м’якими та зберегти смак. Страви з курячих шлунків вимагають підготовки, тому краще купувати їх очищеними. Очищені пупки легко варити, смажити на вершковому маслі, тушкувати в сметані чи томатному соусі. Перевагою даного продукту є й те, що на курячі шлунки ціна завжди нижча, ніж на філе та інші частини м’яса курки.

Варіанти рецептів страв із курячими шлунками

Регулярне вживання шлунків курки допомагає правильному зростанню клітин, роботі імунітету, серцево-судинної системи, синтезу амінокислот, перешкоджає анемії. Приготувати курячі шлунки можна з овочами, чи м'ясом.

Виробник «Знатна курка» постачає якісну курятину, з якою страви вийдуть смачними. На сайті фірми https://znatnakurka.ua/products/file-v-marynadi-italyano/ легко знайти потрібний товар.

Курячі шлунки добре поєднуються з морквою, куркою, пекінською капустою, перлівкою та навіть виноградом. Гармонійним та смачним поєднанням є курячі шлунки, запечені в соусі з кефіру з морквою та цибулею. Смаку страві додає маринування шлунків у кефірі з овочами. Ось цей рецепт й потрібно детальніше розглянути.

Складові страви

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • шлунки курячі – 1 кг;
  • кефір – 1 літр;
  • морква – 1 шт. (100 г);
  • цибуля – 1 шт. (100 г);
  • прянощі (куркума, коріандр, хмелі-сунелі, чорний перець, червоний і білий перець) – 2-3 ч. ложки (7–10 г, або на свій смак);
  • лавровий лист – 1-2 шт.;
  • курячий жир (за бажанням) – 100 г;
  • сіль – на смак;
  • ковбасний сир копчений (або інший сир) – 100 г.

Цього буде достатньо для 6 порцій. Потрібно пам’ятати, що чим старша курка, тим довше доведеться варити або смажити шлунок.

Приготування курячих шлунків в кефірі

Курячі шлунки промиваємо та обдаємо окропом. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву – соломкою чи кубиками. У кефір додаємо прянощі, перемішуємо. У підготовлену суміш кладемо цибулю, моркву та шлунки. Залишаємо на 50–60 хвилин. Після цього поливаємо топленим курячим жиром та посипаємо тертим ковбасним сиром. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку й запікаємо курячі шлунки 35–40 хвилин. Після закінчення вказаного часу виймаємо страву та насолоджуємося нею. Не забуваємо почекати, доки вона вичахне.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.