Страви з використанням курячих шлунків набагато популярніші, ніж це може здатися, на перший погляд. Вони звичні в кухнях Кореї, Індії, Грузії та багатьох інших країн світу.
Продукт часто додають у салати й супи, роблять з них закуски, смажать з іншим м’ясом. Найголовніше у процесі приготуванні курячих шлунків – зробити їх м’якими та зберегти смак. Страви з курячих шлунків вимагають підготовки, тому краще купувати їх очищеними. Очищені пупки легко варити, смажити на вершковому маслі, тушкувати в сметані чи томатному соусі. Перевагою даного продукту є й те, що на курячі шлунки ціна завжди нижча, ніж на філе та інші частини м’яса курки.
Варіанти рецептів страв із курячими шлунками
Регулярне вживання шлунків курки допомагає правильному зростанню клітин, роботі імунітету, серцево-судинної системи, синтезу амінокислот, перешкоджає анемії. Приготувати курячі шлунки можна з овочами, чи м'ясом.
Виробник «Знатна курка» постачає якісну курятину, з якою страви вийдуть смачними. На сайті фірми https://znatnakurka.ua/products/file-v-marynadi-italyano/ легко знайти потрібний товар.
Курячі шлунки добре поєднуються з морквою, куркою, пекінською капустою, перлівкою та навіть виноградом. Гармонійним та смачним поєднанням є курячі шлунки, запечені в соусі з кефіру з морквою та цибулею. Смаку страві додає маринування шлунків у кефірі з овочами. Ось цей рецепт й потрібно детальніше розглянути.
Складові страви
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- шлунки курячі – 1 кг;
- кефір – 1 літр;
- морква – 1 шт. (100 г);
- цибуля – 1 шт. (100 г);
- прянощі (куркума, коріандр, хмелі-сунелі, чорний перець, червоний і білий перець) – 2-3 ч. ложки (7–10 г, або на свій смак);
- лавровий лист – 1-2 шт.;
- курячий жир (за бажанням) – 100 г;
- сіль – на смак;
- ковбасний сир копчений (або інший сир) – 100 г.
Цього буде достатньо для 6 порцій. Потрібно пам’ятати, що чим старша курка, тим довше доведеться варити або смажити шлунок.
Приготування курячих шлунків в кефірі
Курячі шлунки промиваємо та обдаємо окропом. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву – соломкою чи кубиками. У кефір додаємо прянощі, перемішуємо. У підготовлену суміш кладемо цибулю, моркву та шлунки. Залишаємо на 50–60 хвилин. Після цього поливаємо топленим курячим жиром та посипаємо тертим ковбасним сиром. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку й запікаємо курячі шлунки 35–40 хвилин. Після закінчення вказаного часу виймаємо страву та насолоджуємося нею. Не забуваємо почекати, доки вона вичахне.