Де замовити монтаж дитячих майданчиків

Де замовити монтаж дитячих майданчиків

Головна вимога, яка висувається до монтажу дитячого майданчика – це безпека дітей!

Малеча дуже активна, їх ігри жваві, і зважаючи на вік, діти можуть бути не досить не уважними, тому падіння неминучі. Для того, щоб мінімізувати травми встановлення ігрового обладнання на дитячий майданчик повинні виконуватись професіоналами у цій сфері.

Головні правила для облаштування дитячого простору

В законодавстві України прописані вимоги, які забороняють монтувати майданчики для дітей біля сміттєвих баків, підприємств з токсичними відходами, біля автодоріг, місць вигулу домашніх тварин, пішохідних зон та брудних водойм.

Звичайно, особлива увага приділяється матеріалам, з яких виготовляють ігрові конструкції. Вони повинні відповідати усім стандартам якості та МОЗ. Бути нетоксичними та гіпоалергенними для дітей.

Будь-які гойдалки, пісочниці, каруселі, гірки, іграшкові хатки та інші конструкції монтуються на відстані 2 метри один від одного.

Будуючи ігровий комплекс треба враховувати, що дітки приходять різного віку, тому ігрові елементи повинні бути цікавими, як для трьох, так і для десяти років.

Забороняється установлювати дитячий майданчик у місці де під землею проходять комунікації, у разі аварії – це небезпечно для малечі, а для усунення треба бути демонтувати багато конструкцій.

Одне з перевірених джерел досить якісно повідомляє про стандарти безпеки, які найбільш розповсюджені в Україні. Продублюємо їх і тут:

  • EN1176-1177 - Європейський стандарт безпеки для ігрового обладнання.
  • Technischer Überwachungs-Verein (TÜV) – німецький стандарт безпеки.

Вимоги для установки ігрового комплексу

Монтувати ігровий комплекс повинні тільки досвідчені майстри, які знають всю техніку вимоги та стандарти. Як, правило, виробники дитячого обладнання мають професійну бригаду для установки.

Всі конструкції надійно кріпляться до основи, всі з’єднувальні елементи виконуються з якісного металу.

На дитячих майданчиках заборонені бетонні покриття та наявність бордюрів. Для підлоги використовують гумове покриття товщиною 3-5 сантиметрів. Таке покриття суттєво пом’якшує удари при падінні, дитина може рухатись впевнено, тому що воно має антиковзкий ефект.

Сама травмонебезпечна конструкція – це гірка. На останньому відрізку для спуску висота до підлоги повинна бути не більше 35 сантиметрів. Закруглення не більше 50 см у діаметрі. Надійні поручні та опора обов’язкові. Сходинки на гірку знаходяться практично на підлозі, щоб навіть дуже маленькі дітки змогли піднятись. Допустима максимальна висота 2 метри. На гойдалках відстань від сидінь та підлоги від 40 до 60 сантиметрів. 

Всі основи обладнання надійно бетонують, перевіряють наявність гострих кутів та випираючих болтів чи шурупів, які можуть нанести шкоду дитині. Огорожі теж приділяється окрема увага. Вона повинна бути надійно монтована, не мати щільний склад, щоб майданчик на відстані добре можна було розглянути.

Паркан розробляється таким чином, щоб діти не могли на нього забратись та сидіти, а також не зачепитись одягом за матеріал конструкції.

Замовляйте монтаж дитячого майданчика тільки в перевірених компаніях, які можуть надати гарантію на свої роботи, та виправити можливі недоліки. Надійні виробники та монтажники проводять планову перевірку майданчика кожного року, та виконують необхідні ремонті роботи.

Від якості установки залежить безпека дітей, термін експлуатації ігрового комплексу, а також він довгий час буде зберігати свій первісний зовнішній вигляд. А батьки зможуть радісно та спокійно спостерігати, як весело граються та проводять час їх дітлахи.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.