Суші як корисна та збалансована їжа

Суші як корисна та збалансована їжа

За межами Японії суші стали популярними наприкінці XX століття, і на сьогодні це одна з найвідоміших японських страв.

Історія суші починається ще в IV столітті, – це був спосіб тривалого зберігання та консервації риби. Ці самі рибні шматочки клали в рисову кульку й залишали на довгий термін (до року). Цікаво те, що риба залишалася придатною до вживання, а рис, звісно, ні, його просто викидали. Згодом японці почали вживати рис разом із рибою, поступово методом випробування різних рецептів з'явилася техніка поєднання рису з морепродуктами, овочами, що й призвело до створення звичних нам суші.

Традиційно в країнах Сходу цю страву, загорнуту в норі, їдять паличками, без соєвого соусу. Не важливо, у якій країні ви їх куштуєте, паличками, виделкою чи руками, – це буде смачно.

У чому користь та збалансованість страви?

Роли – це не тільки продукт, що приносить задоволення, але й чудовий приклад збалансованого та корисного харчування. Через те, що за основу взято рис, поєднаний із рибою або морепродуктами та овочами, страва багата на білки, жири, вітаміни та мінерали. Відомо, що риба має високий вміст корисних жирних кислот омега-3, а морепродукти необхідні для здоров'я кісток, зубів, м'язів і нервової системи, до того ж містять у собі вітаміни A, D, E та групи B. Виходить, що користь та смак об’єднанні в одній страві. 

Завдяки мінімальній термічній обробці інгредієнтів роли зберігають максимум поживних речовин, що робить страву чудовим та правильним вибором для здорового харчування. Цей японський винахід підходить як для щоденного споживання, так і для різноманітних дієт. Все для суші ви зможете придбати через інтернет.

Особливий посуд для вишуканої страви 

Для приготування та сервірування суші використовується спеціальний посуд, який допомагає зберегти їхню форму, смак та аромат. Найважливішим є бамбукова циновка або дерев'яна дошка для формування страви. Також необхідні гострі ножі для нарізання продуктів, дерев'яні лопатки для перемішування рису та згортання суші. Для подачі використовують керамічні або лакові тарілки, салатниці для соєвого соусу, васабі та імбиру. Часто подають на спеціальних сушілонах – тонких дерев'яних дощечках. Не забудьте про палички для їжі та керамічні піали для соєвого соусу для кожного гостя. Правильний посуд допоможе зберегти традиційний смак та атмосферу приготування.

Які продукти входять до страви?

Основні продукти, які найчастіше використовуються для суші, наступні:

  1. Рис: спеціальний, короткозернистий, з додаванням рисового оцту, цукру та солі.
  2. Риба: свіжа або маринована, така як тунець (магуро), лосось (саке), окунь (хамачі), вугор (унагі). Риба зазвичай піддається спеціальній обробці перед використанням.
  3. Морепродукти: окрім риби, можна додавати крабове м'ясо, креветки, мідії, гребінці, ікру (тобіко, уні або ікру летючої риби), восьминога.
  4. Овочі: огірки, авокадо, морква, паприка додається для текстури та смаку.
  5. Норі: сушене листя морської водорості: використовується для формування суші та надання їм характерного смаку.
  6. Інгредієнти для посилення смаку: підсолоджений рисовий оцет, васабі (хрін), соєвий соус, імбир та насіння кунжуту.

AD_4nXdPlugeM7WN1HyLkAh19N4bAEhGpNFMrPk6uhHtZjz_jY-n1kvKsI7Thh7_i74wZy7UvLXcvxfmF5aE_49Yfp8414w6bBzVx9zleIpfVvEQIe4dGkOb6ZlpBnY0AIEqbkP0uimdHsEXmZA-yJD1hC62ctA?key=7dK1pdWPuG3q62DptbYdJg

Це основні продукти, які беруть для виготовлення різних видів страви в ресторанах, або вдома. Комбінуючи ці інгредієнти, можна створювати різноманітні та смачні варіанти суші, щоб підібрати саме той, який вам до вподоби. 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.