Що слід знати про вибір посуду для ресторанів?

Що слід знати про вибір посуду для ресторанів?

Якісний інвентар для кухні та кафе, ресторану чи іншого закладу громадського харчування – одна із запорук зручного ефективного приготування страв, а також позитивного враження у гостей від відвідування.


Як на кухні, так і в залі повинен використовуватися професійний посуд, спеціально створений для сфери HoReCa. До обладнання кухні посудом та приладдям необхідно підійти з належною відповідальністю. Все необхідне для приготування має відзначатися такими ознаками:

  • Відповідністю стандартам безпеки й гігієни. В матеріалах виготовлення не повинно міститися жодних шкідливих речовин, що здатні негативно вплинути на здоров’я відвідувачів і персоналу.
  • Функціональністю. Так, каструлі, сотейники та сковорідки сумісні як з газовими, так й з індукційними плитами. Ножі ідеально гострі та ергономічні. А контейнери для інгредієнтів та готових страв підходять для їх зберігання при кімнатній температурі, в холодильнику та морозильній камері.
  • Придатністю до миття у професійних посудомийних машинах, з застосуванням спеціальних засобів. Таким чином, посуд буде готовий до використання набагато швидше, ніж при ручному митті, й для очищення знадобиться менше води й електроенергії.

Якість виробництва – теж дуже значущий критерій. Будь-які дефекти вказують на те, що предмет краще не купувати. Кріплення між ручкою та корпусом каструлі, сковороди чи друшляка мусять бути надійними, фарбоване або антипригарне покриття – стійким до експлуатаційних чинників.

На що звертати увагу перед придбанням, щоб посуд для подачі страв та напоїв виправдав очікування?

AD_4nXeq_pY6Yg75XxXKaNW8z1KtPevIX4y8swK1ifx44ZM0tWZVFQFzoklhZcZY4QB-62EupJ5JQ9JJC3Vrqwqsu_V8FB4_RllYOWTNO8Yz-7KGsud8q8SslMnFE_2fxhVVIExSRmVcZTrM6i8ad25snsgwww6P?key=YNqD9SdlFL-11ujtOgQXqw

Збираючись купити професійний посуд для ресторану чи іншого закладу, орієнтуватися потрібно на такі характеристики:

  • Практичність у використанні. Для виготовлення застосовуються непористі матеріали, завдяки чому поверхня не вбирає жодні запахи. Оптимально надавати перевагу стійким до ударів та інших механічних впливів виробам – як чашкам, тарілкам і т.д., так і столовому приладдю.
  • Невибагливість у догляді. Професійний посуд та інвентар в заклади громадського харчування повинен витримувати високі температури й контакт з мийними засобами сильної дії, легко очищуватися.
  • Зовнішній вигляд, відповідний концепції закладу. Традиційно для класичного ресторану підбирають кераміку, фарфор у спокійних відтінках, часто – з вишуканим, але ненав’язливим, декором. Бари зазвичай обладнують стильними наборами в оригінальному, помітному оформленні та колірній гамі. А для піцерії підбирають як тарілки різноманітних тонів, так і дошки для подачі з цікавим дизайном.

Загальний антураж допоможуть створити аксесуари для столу – серветниці, підставки для пляшок, місткості для спецій для й т.д.

Як визначити кількість комплектів для сервірування та столового приладдя на заклад?

AD_4nXc5dd5JxNwmycPDi38orjz5pND6gRbAwydpk7CpaX7gUg5oOZUs5qGjNghXmQY6QeEsJ5qt_MqK4xM9kzLVSA9zio6tZ-iXP-91eAHU_77Vh1R1WTbvH3W0bWXkyEzvjtUqtVBqbotUIxjfs2QkJv9kEQcQ?key=YNqD9SdlFL-11ujtOgQXqw

На відміну від організації домашнього харчування, у ресторанах, барах та кафе на персону має припадати більш ніж один комплект. Це пов’язане з тим, що не завжди певні предмети доступні до використання, оскільки певний час перебувають у мийці. Та й імовірність ситуацій, коли чашка або тарілка випадково розбиваються, не варто виключати. Щоб розрахувати потрібну кількість, слід відштовхуватися від числа посадкових місць. Скляний чи керамічний посуд для ресторану купується у кількості по 3 комплекти на одну людину. Для барів цей коефіцієнт буде знижений удвічі – достатньо помножити кількість посадкових місць на 1,5. Здійснюючи розрахунки, береться до уваги кількість відвідувачів у пікові години – тобто, в час, коли в залі перебуває одночасно найбільше гостей протягом робочої зміни.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.