Туреччина не пропускає кораблі рашистів з ракетами «Калибр» в окупований Крим

Ворог виявився нездатним втілити в життя свою концепцію, що кожен корвет, фрегат чи підводний човен – це "канонерка" з "Калібрами", що може з будь-якої точки бити по будь-якій цілі в Європі.

На даний момент росіяни в Середземному морі тримають ударне корабельне угрупування із 13 бойових кораблів та п’яти допоміжних, зокрема дев’яти ракетних, склад якого лишається незмінним із 7 лютого 2022 року. В складі цього угрупування досі лишаються чотири ракетні кораблі Чорноморського флоту ВМФ РФ – фрегат "Адмирал Григорович" проекту 11356Р, корвет "Орехово-Зуево" проекту 21631 "Буян-М", та два дизель-електричні субмарини проекту 636.6 – "Новороссийск" та "Краснодар".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та керівник Моніторингової групи "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень".

Клименко зазначив, що на початку війни РФ намагалась повернути в Чорне море чотири ракетні кораблі, для ударів по Україні та вогневої підтримки морських десантів. Але це не вдалося, бо 27 лютого 2022 року Туреччина заборонила кораблям ВМФ РФ прохід протоками Босфор та Дарданели "на вхід" у Чорне море.

Від Defense Express додамо – ці чотири ракетні кораблі можуть брати на борт до 24 крилатих ракет морського базування "Калибр". І те що ці плаводиниці ЧФ РФ виявились на початку війни заблокованими біля берегів Сирії в чомусь зіграло на нашу користь, бо агресор мав менше, аніж розраховував "вимпелів" для ударів по нашій землі чи підтримки десантних операцій.

flot2

Рашисти відбудовували концепцію про те, що їх ракетні фрегати, корвети чи підводні човни – це начебто такі собі "канонерки" з "Калібрами", що здатні завдавати ракетні удари з будь-якої точки по будь-якому об’єкту в Європі.

Але на практиці цю концепцію вони втілити не змогли – Туреччина в своїй позиції виявилась незворушною, і лише маріонетковий режим Лукашенко дозволив використовувати свою територію для ракетних ударів по Україні.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.