Велика Британія почала постачати ЗРК Stormer HVM для ЗСУ

Такі системи допоможуть прикрити бронетехніку під час очікуваного контрнаступу.

Міністерство оборони Великої Британії сьогодні сповістило про те, що воно уже поставило для Збройних Сил України шість зенітно-ракетних комплексів Stormer HVM та "сотні ракет" до цих ЗРК. Новина цікава, тому тут мало обмежитись констатацією "Британія почала передавати Україні системи ППО".

Комплекс Stormer HVM – це по суті "самохідна версія" переносного зенітно-ракетного комплексу StarStreak, розміщеного на шасі легкого танка FV101 Scorpion. Одна машина Stormer HVM має одразу вісім пускових установок для ракет StarStreak, які можуть знищувати повітряні цілі на дальності до 7 км та на висоті до 7 км.

Важлива особливість ракет StarStreak – замість уламково-фугасної бойової частини використовується три окремих суб-боєприпаси – "дротики", кожен з яких може розганятись до швидкості 3 Махів, має власну систему наведення за "лазерною стежкою" та підривач сповільненої дії.

Британська армія має усього 60 таких високотехнологічних комплексів. Тому передача навіть шести Stormer HVM для ЗСУ – це уже вагома підтримка. Якщо зважити на функціонал таких систем армійської ППО, то можемо стверджувати, що Stormer HVM допожуть прикрити нашу бронетехніку під час очікуваного контрнаступу.

zenit2

Джерело: DEFENSE EXPRESS 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.