Туреччина показала корвет «Гетьман Іван Мазепа» для ВМС України

Яке озброєння матиме корабель, і коли він стане до строю українського флоту – поки невідомо.

Турецька кораблебудівна компанія STM продовжує будувати перший корвет для Військово-Морських Сил України за проектом Ada, на потужностях верфі RMK Marine в Стамбулі.

На даний момент турецькі корабели уже сформували корпус корабля, що матиме назву "Гетьман Іван Мазепа", але спускати корвет на воду – ще зарано. Про це свідчать фото, які 17 вересня 2022 року опублікував турецький портал TurDef.

Нагадаємо, що закладка кіля цього корабля на потужностях STM відбулась у вересні 2021 року, а наприкінці грудня минулого року з’явились перші фото корпусу першого майбутнього корвету за проектом Ada для ВМС України.

getman2

В своєму інтерв'ю у липні 2022 року Командувач ВМСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа зазначив зокрема, що турецькі корабели продовжують будівництво корвета за проектом Ada для нашого флоту. Однак Неїжпапа не став розкривати орієнтовний строк завершення робіт по цьому кораблю, та можливий строк введення в стрій ВМС України.

Який остаточний набір озброєння матиме цей корабель, також лишається невідомим.

Свою назву "Гетьман Іван Мазепа" перший корвет для ВМС України за проектом Ada отримав 18 серпня 2022 року, за указом № №586/2022 глави держави Володимира Зеленського.

Джерело: DEFENSE EXPRESS

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.