У США представили новий стратегічний бомбардувальник

Жоден далекий бомбардувальник не може зрівнятися з можливостями B-21 Raider, - запевнив шеф Пентагону Ллойд Остін.

У США презентували стратегічний стелс-бомбардувальник нового покоління B-21 Raider, здатний нести ядерну зброю. Церемонія відбулася на заводі корпорації Northrop Grumman у Палмдейлі (штат Каліфорнія), повідомив Пентагон увечері у п'ятницю, 2 грудня.

У заході взяв участь міністр оборони США Ллойд Остін. Він заявив, що новий бомбардувальник "є дуже важливим для завдань захисту Америки та стримування агресії сьогодні і в майбутньому".

"Ми ясно даємо зрозуміти будь-якому потенційному противнику, що ризик і ціна агресії набагато перевершують будь-які можливі вигоди", - наголосив глава Пентагону.

"Жоден далекий бомбардувальник не може зрівнятися з його можливостями. Найефективнішим системам ППО буде важко виявити його в небі. Raider призначений для доставки як звичайних, так і ядерних боєприпасів з неймовірною точністю", - сказав Остін.

При цьому міністр зазначив, що США мають намір побудувати таку кількість B-21, яка відповідатиме майбутній стратегічній ситуації. 

Також на церемонії були присутні представники Конгресу США, Пентагону, керівництво корпорації-розробника Northrop Grumman та інженерно-технічний склад, який брав участь у будівництві нових бомбардувальників.

Очікується, що перший випробувальний політ B-21 Raider буде проведено у 2023 році. Зараз у США в тій чи іншій стадії збирання перебувають шість таких стратегічних бомбардувальників. За наявними даними, техніка та обладнання літаків уже пройшли попереднє комп'ютерне тестування. У наступні місяці проводитимуться наземні випробування роботи двигунів.

ВПС США планують отримати щонайменше 100 літаків B-21 Raider загальною вартістю $80 млрд. Першу ескадрилью новітніх бомбардувальників буде розміщено на авіабазі Елсуорт (штат Південна Дакота). Потім ці літаки також будуть розміщені на авіабазах Уайтмен (штат Міссурі) та Дайєсс (штат Техас).

b2 

"B-21 Raider, можливо, взагалі не створювався для людей, - пише видання DEFENSE EXPRESS. - Під час розробки цього літака, головною вимогою для нього була можливість виконання завдань у безпілотному режимі, тобто створення опціонально-пілотованого літака. Й можливо, що реалізація цієї концепції у B-21 Raider полягає у тому, що вже людина є опцією, а основний режим - безпілотний.

Тобто B-21 Raider - це БПЛА, який може, якщо буде сильно необхідно, пілотуватися людиною, а не бомбардувальник, який може працювати у режимі БПЛА".

"DEFENSE EXPRESS" звертає увагу, що під час презентаціі B-21 Raider був продемонстрований неповністю - лише з одного ракурсу. Всі наявні фото та відео демонструють машину лише у фронтальній проекції, а офіційна інформація лише обмежується загальним описом можливостей, без оголошення тактико-технічних характеристик.  

b3

Попередній рендер B-21 Raider 

Як заявили у Northrop Grumman, B-21 Raider - це літак шостого покоління, цифрова машина побудована за відкритою архітектурою, у абсолютному розумінні цього слова: нові технології, нове обладнання, нове програмне забезпечення може без перешкод інтегруватися до літака, змінюватись, вилучатись, додаватись. І все це без будь-якої "програми модернізації". Умовно, як з комп'ютером, до якого можливо під'єднати новий монітор, замінити процесор, додати оперативну пам'ять, встановити програми.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.