У Росії на військовій авіабазі стався вибух

Російські окупанти запускають із цієї авіабази бомбардувальники, які обстрілюють Україну.

Падіння невстановленого безпілотника спричинило пошкодження двох ракетоносців Ту-95 на військовій авіабазі в Саратовській області Росії. Про це повідомляє російський провладний Telegram-канал Baza.

Telegram-канал ASTRA повідомив, що це сталося вранці, 5 грудня. Пізніше там виклали відео з місця події.

Журналіст Андрій Цаплієнко опублікував відеопідтвердження вибуху на російській авіабазі Енгельс.

У повідомленні йдеться, що невстановлений безпілотник впав на злітну смугу авіабази Енгельс-1.

Крім пошкодження двох стратегічних бомбардувальників, двоє російських військовослужбовців зазнали поранень і зараз перебувають у лікарні.

Російські ЗМІ не повідомляють, яких саме пошкоджень зазнали літаки, проте зазначається, що вони "значні".

Зазначимо, що з авіабази Енгельс російські військові злочинці завдають масованих ракетних ударів по Україні. Країна-агресор використовує з цією метою стратегічні бомбардувальники - носії крилатих ракет.

***

Окрім цього, також з’явилось повідомлення, що сьогодні відбувся сильний вибух на "одному з аеродромів" Разянскої області РФ, - пише DEFENSE EXPRESS. -  За офіційною версією, це так вибухнув бензовоз на летовищі. Але як уже нарікають рашистські "воєнкори", цей "вибух бензовоза" - найбільш сильний на їх пам’яті, бо там одразу є 2 загиблих та 3 поранених.

В обох випадках мова про об’єкти, що знаходяться в понад 600 кілометрів від державного кордону України. ЗСУ не мають настільки далекобійних "штатних" засобів ураження.

strig

Тому цілком можливо, що в хід пішли імпровізовані засоби, наприклад – радянські безпілотники Ту-141 "Стриж", що можуть брати до 150 кг корисного навантаження та мають дальність польоту до 1000 км. 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.