Росія знову замовила в Ірану сотні дронів та ракет

В такий спосіб Москва хоче покрити гострий дефіцит власних ракет та безпілотників.

Росія знову замовила в Ірану ще сотні безпілотників та балістичних ракет. Про це в середу, 7 грудня, повідомило інформагентство dpa з посиланням на неназвані дипломатичні джерела в Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку. "Нам відомо, що Іран планує збільшити поставки безпілотних літальних апаратів і ракет в Росію в значних кількостях", - розповіли журналістам неназвані дипломати.

Про це повідомляє "Кореспондент".

За їхніми даними, в такий спосіб Москва хоче покрити гострий дефіцит власних ракет та безпілотників через інтенсивне використання та втрати під час війни проти України. Дипломати кажуть, що йдеться про кілька сотень балістичних іранських ракет і сотні безпілотників. "Я не думаю, що вони ще відвантажені, але вони явно є в переліку замовлень", - сказав один зі співрозмовників журналістів.

Поки незрозуміло, як саме Росія може віддячити тегеранському керівництву за військову допомогу. Утім, за оцінками дипломатичних кіл, мова, швидше за все, йтиме не стільки про гроші, скільки про військову допомогу: "Ймовірно, буде значно поглиблено оборонну співпрацю - з величезними наслідками для безпеки регіону".

У серпні цього року Росія вже отримала від Ірану значну партію безпілотників, котрі згодом отримали російську назву "Герань". Практично одразу росіяни стали активно застосовувати ці безпілотники-камікадзе для інтенсивних атак по військовій та цивільній інфраструктурі України.

Також американське видання WP повідомляло з посиланням на західні спецслужби про домовленості між Тегераном і Москвою щодо передачі росіянам технологій з виготовлення іранських дронів.

ДО РЕЧІ

У ніч з 6 на 7 грудня 2022 року, після тритижневої паузи, російські окупаційні війська знову атакують Україну дронами-камікадзе «Shahed-136/131».

Усього було виявлено 14 баражуючих боєприпасів, які прямували орієнтовно з південно-східного напрямку. Підрозділами протиповітряної оборони повітряного командування «Схід» Повітряних Сил знищено 11 «шахедів», ще 3 дрони на східному напрямку збиває ППО Сухопутних військ.

Крім того, протиповітряною обороною збито один БпЛА “Орлан-10” та ще 2 ворожих безпілотники оперативно-тактичного рівня (тип уточнюється). 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.